3 idei de băuturi energizante home-made pentru această vară

Uneori câteva ingrediente sunt mai mult decât suficiente pentru a-ţi face plinul de nutrienţi, pentru a te energiza sau răcori după un efort mai intens.

După o sesiune de sport mai intensă, trebuie să te rehidratezi, să te re-energizezi şi să recuperezi oligoelementele care s-au pierdut din cauza transpiraţiei excesive. Iar apa nu este de ajuns pentru a-ţi face plinul de nutrienţi esenţiali.

Dar asta nu înseamnă că trebuie să te îndrepţi înspre băuturile din comerţ foarte nocive pentru organism.

Iată câteva idei de băuturi energizante pe care le poţi prepara la tine acasă şi care sunt foarte sănătoase în acelaşi timp.

Băutura numărul 1, cocos şi pepene roşu. Pepenele roşu este cel care te va ajuta să reduci durerile musculare şi care este foarte bogat în licopen, foarte important pentru a menţine inima în cea mai bună stare de sănătate. Amestecă o ceaşcă cu bucăţi de pepene galben tăiat cuburi cu un pahar de apă de nucă de cocos, cu sucul de la o jumătate de lămâie şi un strop de sare. Un suc delicios care îţi va ajuta organismul să redevină operaţional.

Băutura numărul 2, ceaiul cu miere. Pentru a te recupera aşa cum trebuie după un efort, ai nevoie de potasiu. Îl poţi găsi sub formă de sirop sau poţi consuma alimentele care îl conţin precum bananele sau ceaiul. Verde sau negru, amestecat cu miere, suc de lămâie şi un strop de sare va da cea mai energizantă băutură.

Băutura numărul 3, apa de ghimbir. Apa de ghimbir este cea care va calma arsurile stomacale şi care va reduce durerile musculare. Pune la fiert ghimbir şi filtrează mai apoi totul. Amestecă-l apoi cu două linguriţe de zahăr, un litru de apă, suc de lămâie şi sare. Pune totul la rece. Cantitatea de zahăr sau de sare poate să fie variabilă.

Un comentariu la „3 idei de băuturi energizante home-made pentru această vară

Faci un comentariu sau dai un răspuns?