Categories
Articole

5 lucruri prin care iti poti face telefonul mai rapid

Telefonul tau se misca din ce in ce mai greu? In general telefoanele cu Android seamana foarte mult cu sistemul de operare al celor de la Microsoft, Windows. Ambele functioneaza perfect la inceput, insa de-a lungul timpului se incarca tot mai greu. Daca la Windows este simplu, instalam sistemul din nou, si la Android putem face acelasi lucru, sa revenim la setarile din fabrica, insa nu este tocmai placut sa facem acest lucru o data la cateva luni.

Totusi, iata cateva sfaturi de care sa tineti cont pentru a avea un telefon mai rapid, fara a fi nevoie sa ii dati o resetare generala.

1. Incearca sa eliberezi cat mai mult spatiu din telefon. Aplicatiile pe care le avem si pozele sau videoclipurile facute ocupa cea mai mare parte din memorie, iar cu cat telefonul este mai plin, cu atat mai mult el va merge mai incet. Dezintalati toate aplicatiile pe care nu le folositi, iar pozele le puteti trece pe cloud sau pe un card de memorie.

2. Dezactiveaza formele de animatie. Daca iti place sa ai o imagine de fundal miscatoare, ei bine, sa stii ca acea animatie consuma multe resurse pretioase, resurse care ar putea fi folosite pentru o functionare mai rapida si eficienta.

3. Nu mai folosi widget-uri. Daca telefonul tau nu este unul de ultima generatie, cel mai probabil acestea vor functiona foarte greu pe telefonul tau. Ideal ar fi sa nu le folosesti deloc, sunt o sursa infinta de consum de energie, mai ales acelea care se actualizeaza frecvent, cum ar fi widget-urile aplicatiilor de vreme sau stiri.

4. Inchide aplicatiile pe care nu le folosesti. Nu cred ca ai nevoie de Facebook, Instagram, YouTube, Mail si un joc deschise toate in acelasi timp, nu? Bine ar fi sa le folosim pe fiecare pe rand, fara sa-i dam prea multe batai de cap telefonului nostru.

5. Instaleaza o aplicatie care iti arata ce poti imbunatati la telefonul tau. Sunt tot felul de aplicatii care iti analizeaza “la circuit” telefonul mobil, iar la final vei primi o analiza amanuntita, cum ar fi viteza procesorului sau procentajul de folosire al memoriei RAM.