Categories
Articole

5 Metode prin care poți asimila Vitamina D

Cu totii stim faptul ca Vitamina D este esentiala pentru a pastra sanatatea oaselor de-a lungul vietii noastre, insa, de asemenea, niste cercetari recente sugereaza faptul ca pe langa avantajul asupra oaselor, Vitamina D ne ofera si alte beneficii precum: protejarea impotriva bolilor si tratarea depresiei.

Din fericire pentru noi, oamenii asimileaza suficienta Vitamina D pentru a nu avea probleme osoase, insa iata sursele prin care noi putem asimila aceasta vitamina esentiala:

1. Lumina solara
Lumina soarelui ne stimuleaza organismul pentru a produce Vitamina D. Insa, stim cu totii ca expunerea indelungata la soare ne afecteaza pielea putand provoca pana si cancer. De aceea, trebuie sa fim foarte atenti la timpul pe care il petrecem in fata ultravioletelor, iar cateva minute pe saptamana sunt mai mult decat suficiente.

2. Grasimea din peste
Daca sunteti fani ai pestelui puteti fi fericiti, nu veti duce lipsa de Vitamina D, aceasta gasindu-se cu precadere la anghila, macrou, pastrav, ton sau somn.

3. Anumite ciuperci
Ciupercile au capacitatea de a asimila Vitamina D precum oamenii, doar prin expunerea la ultraviolete, ele dezvoltand aproape aceeasi cantitate. Insa, stim cu totii ca ciupercile se dezvolta adesea in zonele umbroase si putin umede, de aceea nu vom vedea foarte multe ciuperci care sunt in bataia directa a luminii solare.

4. Galbenusul de ou
Poate una din cele mai facile metode de a asimila aceasta vitamina ar fi sa consumati oua. Insa, conform specialistilor, nu trebuie sa ne luam toata cantitatea de Vitamina D din oua, mai ales ca ele sunt bogate in colesterol, iar consumate zilnic pot afecta sanatatea inimii. Un ou contine aproximativ 200 de miligrame de colesterol, iar doza maxima recomandata pe zi situandu-se undeva la valoarea de 300 de miligrame.

5. Becuri ultraviolete
Persoanele care sufera de malabsorbita pot recurge la aceste practici. La momentul actual, cei care nu pot asimila vitamina direct din razele solare, pot recurge la a se expune la lampile sau becurile care emit raze UV. Bineinteles, si acestea sunt peiculoase pentru organismul nostru la fel cum sunt cele provenite natural de la soare, iar de aceea este obligatorie purtarea unor ochelari de protectie pe tot parcursul procesului, care, de asemenea, nu trebuie sa fie unul indelungat.