Categories
Articole

Alimente Care Ne Dau Energie

Vă simțiți fără energie și mai aveți atâtea proiecte de terminat pe ziua de azi, aveți nevoie de un mic ajutor. Există câteva alimente ce pot oferii energia necesară organismului fără ca mai apoi să redevină obosit să fără vlagă. Dacă credeați că doar cafeaua sau zahărul oferă energie, v-ați înșelat. Acestea sunt alimentele sănătoase care energizează organismul:

Legumele Verzi
Legumele oferă de trei ori mai multă energie decât o poate face pâinea sau ciocolata. Datorită conținutului enorm de magneziu și fier acestea ne oferă energia necesară pentru a ne continua ziua. În plus mineralele conținute de legume, ajută creierul să funcționeze mult mai bine și vă scapă de stres. În această categorie a legumelor verzi intră spanacul, salata verde, broccoli sau sparanghelul. Iar dacă le combinăm între ele, avem un plus de energie.

Peștele
Pe lângă gustul delicios, peștele mai are calitatea de a vă oferii energie. Conținutul mare de Omega 3 vă protejează împotriva stresului, depresiei sau a altor factori externi. Iar datorită faptului că nu conține grăsimi nocive, peștele nu îngrașă.

Cerealele Integrale
Un mic dejun cu cereale integrale vă va oferii necesarul de energie întregii zile. În plus puteți opta pentru batoanele cu cereale integrale la birou sau atunci când sunteți în viteză. Aveți însă grijă la calitatea batoanelor cumpărate, cele cu mult zahăr nu aduc nici un aport sănătății.

Piersicile
Acest fruct foarte gustos nu are doar calitatea de a vă hidrata ci și vă oferă un plus de energie. Piersicile conțin foarte multă apă și vă ajută la reglarea funcționării intestinelor. Astfel nu veți mai avea probleme cu metabolismul.

Iaurtul Grecesc
Iaurtul grecesc spre deosebire de iaurtul normal, are în compoziția sa mai multă proteină și mai puțini carbohidrați. Îl puteți consuma fără probleme în orice moment al zilei. Datorită conținutului mai mare de proteine, iaurtul grecesc vă va oferii o senzație de sațietate și foarte multă energie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *