Categories
Articole

Alimente Ce Înlocuiesc Zahărul

Oricât de mult ne-am dori să renunțăm la dulciuri de fiecare dată ne aducem aminte bune și câtă energie ne dau. Nu trebuie să eliminăm în totalitate dulciurile ci trebuie să le înlocuim pe cele ce conțin zahăr procesat cu unele ce se bazează pe îndulcitori naturali.

Iată ce trebuie să consumăm pentru a ține la distanță acele boli provocate de zahărul rafinat:

1. Îndulcitori precum mierea sau siropul de arțar
Aceste alternative sunt cu mult superioare zahărului. Conțin calciu, magneziu sau fier ce nu fac decât să aducă un aport sănătății noastre.

Grijă mare chiar și cu acestea deoarece nu trebuie consumate în cantități mari pentru că devin nocive, în porții mici sunt benefice însă în unele mari fac rău exact ca zahărul rafinat.

Pe lângă mierea de albine naturală și siropul de arțar mai există și îndulcitori naturali precum siropul de agave sau melasa.

2. Fructele
Fructele sunt ideale dacă vrei ceva dulce. Beneficiile lor asupra organismului sunt imense și depășesc așteptările noastre.

Dacă până acum mâncai fructe doar pentru gust de acum înainte gândește-te la câte beneficii au asupra organismului și nu vei regreta.

Bananele sunt poate cele mai indicate deoarece sunt foarte dulci și cremoase. Din ele poți prepara deserturi variate, băuturi ingenioase sau le poți consuma ca atare.

Rubarba este de asemenea foarte dulce și indicată în înlocuirea zahărului în preparatele de casă.

O altă variantă dacă doriți să eliminați zahărul sunt sucurile naturale. Poți face atât de multe combinații încât nu te vei plictisii.

Alege fructele de pădure sau căpșunile și combină-le cu banane sau lămâie. Vei avea o băutură răcoritoare și dulce.

Preparând sucuri naturale din fructe diata ta nu va avea de suferit, iar dacă seara târziu ai poftă de ceva dulce nu te gândii la ciocolată sau biscuiți ci la banane sau mere.

Feriți-vă de acei înlocuitori sintetici precum zaharina deoarece fac mai mult rău decât bine, sunt mult mai periculoase decât însuși zahărul.

Natura ne oferă atât de multe alternative încât trebuie doar să vrem să renunțăm la zahărul procesat. Aceste variante sunt sănătoase și mult mai delicioase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *