Categories
Articole

Animale Exotice De Casă

Majoritatea oamenilor se mulțumesc cu un cățel sau o pisică iar cel mai extravagant animal la care se gândesc sunt porcușorii de Guineea, însă sunt acei oameni foarte curajoși care aleg să le fie animal de companie și prieten, cele mai ciudate specii de pe pământ.

Noi le numim ciudate însă pentru proprietarii lor sunt parte din familie. Iată cele mai comune dintre aceste animale bizare:

Reptile De Tot Felul

Poate ați mai auzit de oamenii care au ca animal de companie o iguană însă de cei care au un șarpe ce părere aveți? S-a demonstrat că anumite specii de șerpi se pot atașa de oameni și obișnui să coabiteze cu aceștia.

Printre speciile cele mai exotice se numără pitonii sau șerpii Boa care pot atinge dimensiuni gigantice. De asemenea sunt anumite specii de șopârle gigantice care au început să fie preferate de oamenii din întreaga lume.

Tarantulele

Arahnofobia este o boala ce se manifestă la o mulțime de oamenii însă sunt cei din cealaltă tabără, cei ce adoră păienjenii. Le plac atât de mult și îi găsesc atât de interesanți încât au acasă pe post de animal de companie o tarantulă. Tarantulele sunt inofensive dacă le achiziționați din magazinele de specialitate.

De obicei copii sunt total fascinați de acest păianjen gigantic și blănos. Tarantulele, la fel ca reptilele, au nevoie de condiții speciale de trai, un terariu sau un habitat în care să locuiască, asta dacă nu doriți să vă treziți noapte cu el plimbându-se prin casă sau prin pat.

Hibrizii Între Animalele Domestice Și Cele Sălbatice

Amestecul de specii se face de foarte mult timp însă de câțiva ani a devenit foarte interesant să crești în casă o specie hibrid. Spre exemplu rasa de pisici Savannah, o combinație a pisicilor de casă cu servalul, câștigă cât mai mulți iubitori.

Datorită vârstei recente, aproximativ 10 ani, această rasă de pisică este încă instabilă. Sunt exemplare care se comportă ca o pisică normală sau cele ce tind mai mult spre partea sălbatică.

Pisicile din această rasă sunt mult mai mari, mai inteligente și au abilități în plus față de pisicile normale. Nu se știe însă, poate în viitor va devenii ceva obișnuit precum pisicile birmaneze sau persane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *