Categories
Articole

Argila, Aliatul Natural Al Tenului

Un remediu 100% natural și celebru printre cei ce își doresc un ten curat și împrospătat este acest ingredient minune numit argilă. Singură sau în combinație cu alte ingrediente naturale, argila oferă o varietate de măști de față ce ne vor cucerii cu efectele lor binefăcătoare.

Puteți alege dintr-o gamă largă de tipuri de argilă, de la argilă roșie,verde, albă sau roz, în funcție de mineralele din compoziție. Cu toate că există în acest moment o mulțime de rețete handmade de măști cu argilă, iată care sunt cele ce oferă rezultate garantate:

Mască Cu Argilă Pentru Ten Normal

Ingredientele acestei măști sunt atât de simple că vă vor cucerii de la prima aplicare. Aveți nevoie doar de pudră de argilă, fie ea de orice culoare, și o linguriță de lapte. Tot ce trebuie să faceți este să amestecați cele două ingrediente până se omogenizează într-o textură cremoasă. Apoi se aplică pe față cu ajutorul unei pensule speciale și se așteaptă să se usuce bine. După ce masca a fost curățată cu apă din abundență se poate observa faptul că pielea este mult mai strălucitoare și mai curată. Această mască are efect exfoliant și se recomandă folosirea ei o dată sau de două ori pe săptămână.

Mască Cu Argilă Și Ulei De Măsline Pentru Tenul Uscat

Cele doua ingrediente au rolul de a hidrata pielea dar și de a o curăța fără să o usuce și mai rău. Este nevoie doar de pudră de argilă roșie, cea mai comună și câteva lingurițe de ulei de măsline. De asemenea uleiul de măsline poate fi înlocuit cu orice ulei ce face bine tenului precum argan, jojoba, migdale sau struguri.

Mască Cu Argilă Și Lămâie Pentru Tenul Gras

La baza acestei măști stă pudra de argilă amestecată cu sucul proaspăt stors de la o lămâie. De cele mai multe ori este nevoie de mai puțin de o lămâie, câteva feliuțe ar trebui să fie de ajuns. Amestecul omogen se aplică pe față și se așteaptă să se usuce, apoi cu multă apă se curăță delicat. Fiind o mască destul de abrazivă este recomandat folosirea ei doar o singură dată pe săptămână.

Mască Cu Argilă Pentru Tenul Mixt

Tenul mixt este acel fel de ten ce rezultă din combinația dintre tenul normal și cel ce prezintă caracteristicele unui ten gras doar în zona T (frunte și nas). Măștile potrivite unui astfel de ten sunt mai greu de găsit dar nu imposibil. Dacă aveți tenul mixt este recomandat amestecul argilei cu ceaiul verde. Este nevoie doar de aceste două ingrediente, argilă și o lingură de ceai verde. Masca se clătește cu apă călduță.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *