Arhipelagul Toscan – iată ce trebuie să știi

În mitologia greacă, Afrodita – zeița iubirii și a frumuseții – s-a născut din spuma mării de unde îi provine și numele. Din colierul pe care Afrodita a încercat să și-l pună la gât au căzut în mare Tireniană șapte perle:
Elba, Giglio, Capraia, Montecristo, Pianosa, Giannutri și Gorgona, adică cele șapte insule ce alcătuiesc frumosul arhipelag Toscan.

Proclamat parc național în 1996, arhipelagul reprezintă o oază naturală de aproximativ 300km² al cărei bogății singulare se datorează extraordinarei varietăți a perlelor ce îl alcătuiesc. Fiecare insulă în parte dispune de o morfologie și caracteristici proprii.

Or, chiar dacă peisajele naturale ale insulei dispun de o frumusețe ireală, plajele arhipelagului Toscan sunt extrem de diferite și mai mult sau mai puțin accesibile. De altfel, aceste insule constituie un cadru excepțional pentru pasionații de drumeții deoarece unele din aceste comori sunt accesibile doar prin trekking sau cu caiacul.

Cea mai mare insulă a arhipelagului Toscan este insula Elba, în egală măsură cea mai populată. Celebră în lumea întreagă pentru faptul că l-a găzduit pe Napoleon în exil, această insulă posedă un bogat patrimoniu istoric: piese arheologice conservate în muzeele sale din castelul medieval Volterraio, reședințe napoleoniene precum Palazzina del Mulini și multe altele.

Insula Elba este fără îndoială una din cele mai frumoase destinații turistice italiene datorită transparenței apelor sale și a plajelor frumoase precum Biodola, Procchio sau Cavoli. Atracțiile insulei Elba nu se limitează la soare și plajă: frumusețile peisajului marin și terestru fac din Elba destinația ideală pentru amatorii de turism sportiv. De altfel, datorită apelor termale de la San Giovanni, insula Elba este o destinație ce va satisface amatorii de relaxare și de cure termale.

Cine ajunge pe Elba sau pe insulele învecinate din arhipelagul Toscan va avea parte cu siguranță de un sejur memorabil. Peisajele sunt atât de frumoase încât taie răsuflarea.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?