Categories
Articole

Avantajele Și Dezavantajele Uscătorului De Păr

Uscătorul de păr a devenit un fel de instrument indispensabil al secolului 21. Într-adevăr ne facilitează viața însă nu știm dacă este bine sau nu să îl folosim frecvent. Iată deci principalele avantaje și dezavantaje ale uscătorului de păr:

Avantajele Uscătorului De Păr

Principalul mare aliat al uscătorului este faptul că folosindu-l câștigi timp, atât de prețios vremurilor noastre agitate. În cazul unul păr lung și bogat uscarea naturală sau cu prosopul ți-ar lua aproximativ o oră. Cu uscătorul chiar și cel mai lung păr se usucă în 15 minute. Astfel poți să fi gata în orice moment al zilei fără să mai aștepți după părul tău lung.

Un alt mare avantaj al folosirii uscătorului de păr este faptul că părul tău poate fi coafat foarte ușor. Poți să îl îndrepți cu uscătorul sau să îi faci bucle lejere. În plus părul va fi plin de volum și va avea o lejeritate ce nu poate fi obținută prin uscarea naturală a părului.

Firmele ce fabrică astfel de ustensile de styling s-au gândit la clienți și la nevoile lor astfel că au creat uscătoare de păr pentru orice tip de coafură. Dacă vrem părul drept, avem un accesoriu al uscătorului de păr care va facilita îndreptatul iar dacă vrem bucle, difuzorul de căldură este mai mult decât perfect.

Dezavantajele Uscătorului De Păr

În primul rând, marele dezavantaj al acestui instrument minune este faptul că folosește aer cald, astfel părul se poate deteriora mult mai ușor. La fel ca placa de îndreptat părul, uscătorul poate arde podoaba capilară dacă este folosit prea des și fără protecție.

Bineînțeles că nu trebuie să renunțăm la uscător doar pentru că are și efecte adverse. Folosit prea aproape de firul de păr există acest risc însă dacă păstrăm o distanță acceptabilă de câțiva centimetrii riscurile scad considerabil.

În al doilea rând există acele uscătoare de păr cu ioni negativi ce nu deteriorează părul aproape de loc. Inovația în materie de produse destinate îngrijirii corpului ne-a permis să diminuăm aproape toate efectele negative al acestora.

Iar dacă vreți să nu existe nici un pericol pentru păr este indicat să achiziționați acele soluții numite protecții termice. Câteva pulverizări înainte de a vă usca părului și orice efect negativ dispare.

Dacă avantajele v-au convins sau din contră vă temeți de efectele negative ale uscătorului de păr este cazul să luați măsuri. Decizia vă aparține!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *