Categories
Articole

Băile Herculane

Baile Herculane reprezinta o zona foarte apreciata de turisti. Gara din Baile Herculane este una deosebita, arhitectura sa ducandu-te cu gandul la Roma Antica. Cazarea in statiune este un lucru pe care ar trebui sa-l ai in vedere, si de preferat sa fie facut inainte de a ajunge in aceasta zona.

Daca nu iti vei inchiria din timp o camera, atunci vei ajunge sa incepi o cursa contra cronometru, care va trebui sa se finalizeze cu gasirea unui loc de cazare. Desi zona este caracterizata prin multe hoteluri comuniste lasate in paragina, ea are si o alta fata reprezentata de numeroasele pensiuni si centrele de tratament ce se afla in dotarea acestora.

 In centrul statiunii s-a deschis un strand cu apa termala. La 7 izvoare calde o multime de turisti dau navala in fiecare sfarsit de saptamana pentru a se bucura de proprietatile apei din aceasta zona. Incepand din luna aprilie, poti sa te bucuri de izvoarele calde in aer liber si sa incerci pe pielea ta un SPA in natura. Aceste izvoare cu apa termala pot fi folosite de turisti chiar si pe timp de iarna, atunci cand temperaturile scad cu mult sub 0 grade.

Pe timp de vara, toate bazinele sunt supra aglomerate, iar taxa de 5 lei care este impusa, nu este platita de nimeni. Dimensiunea parcului este destul de mare, acesta find si motivul pentru care taxa impusa nu este platita de majoritatea.

Inca din anul 2001 centrul istoric a intrat in renovare, dorindu-se renovarea cladirilor vechi, astfel incat stralucirea de altadata sa le fie redata din nou. Aceasta statiune supravietuieste datorita turismului, localnicii adaptandu-se foarte bine. Fiecare locuitor din aceasta zona are cate o camera de inchiriat, indiferent daca e vorba despre o pensiune luxoasa, sau un simplu apartament de bloc. Centrul statiunii s-a mutat spre Parcul USGR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *