Bali, o insulă fermecătoare

Un sejur în Bali îți face cu ochiul datorită plajelor sale paradisiace, templelor istorice și primirii călduroase ale localnicilor? Am adunat în acest articol numeroasele puncte forte ale acestei insule indoneziene, o insulă fermecătoare. Chiar dacă este vorba despre una din cele mai mici insule din arhipelagul indonezian, Bali este o destinație extrem de căutată. Bali este singura insulă din țară a cărei populație continuă să practice religia tradițională, cu 93% hinduși.

Muntele Bratur și Bratan. Începe sejurul la Bali prin explorarea nordului vulcanic, a muntelui Batur în special, al cărui vulcan este încă în activitate. Parcurgerea peisajului arid și a curgerilor de lavă care înconjoară acest munte, când răsare soarele este fără îndoială una din cele mai impresionante experiențe din sejurul la Bali. La 25 de kilometri distanță de lacul Batur, un alt lac de munte merită vizitat, lacul Bratan, înconjurat de verdeață.

Ubud și Goa Gajah. Ubud., capitala culturală a insulei cu muzeele sale fascinante, spectacolele de dans și templurile sale, este situată în centrul insulei. Pentru a descoperi pictura indoneziană în toată splendoarea sa, vizitează muzeul Puri Lukisan. În apropiere de Ubud, fă o oprire în pădurea de maimuțe care adăpostește în jur de 300 de maimuțe care circulă liber printre cele trei temple și copaci. Să nu uităm de templul Goa Gajah, supranumit Peștera Elefantului.

Gunung Kawi. Construcția mormintelor regale Gunung Kawi datează din secolul XI ceea ce înseamnă că sunt cele mai vechi construcții din Bali. Cele nouă sculpturi sunt așezate în pereții stâncilor. Conform localnicilor, aceste morminte regale au fost construite de către uriașul mitologic Kebo Iwo. În centrul insulei turiștii se pot plimba printre câmpurile de orez care acoperă colinele din jur de un verde strălucitor.

Parcul Național Bali Barat este situat în partea de nord-vest a insulei, un veritabil colț de paradis pentru ornitologi și pasionații de drumeții. Parcul adăpostește mai multe habitate precum savană, păduri musonice și mlaștini. În mijlocul parcului sunt situate vestigiile celor patru vulcani din Pleistocen, cel mai înalt fiind Gunung Patas. Turiștii pot descoperi aici peste 160 de specii.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?