O licoare cu du-te vino, cafea a cucerit timp de secole la rând inimile întregii planete. Din America și până în Europa, cafea a devenit parte a ritualului nostru zilnic. Nu cred că există om pe Pământ, care să nu fi consumat măcar odată, de curiozitate, lichidul amărui.

Chiar dacă știm cu toții la ce riscuri ne expunem atunci când exagerăm cu cafea, ea a devenit atât de înrădăcinată în obiceiurile noastre zilnice încât restul nu mai contează. Lăsând la o parte criticile, iată care sunt efectele pozitive ale cafelei asupra organismului nostru:

 1. Cel Mai Bun Energizant

  Datorită cofeinei, o cană de cafea te trezește instant. Însă dacă ți se pare că fără cafea nu te poți concentra suficient este pentru că ai devenit dependent de cofeină. Deci las-o mai ușor, o cană zilnic este suficient.

  În plus dacă ești atât de îndrăgostit de cafea și crezi că a nevoie de mai mult decât o cană zilnic s-a inventat varianta decofeinizată. Aceiași aromă dar fără efecte adverse.

 2. Ne Protejează De Alzheimer Și Parkinson

  Studii recente au arătat că cei ce beau cafea zilnic sunt mai puțin expuși riscului de a face Alzheimer sau alte boli ce afectează sistemul psihic.

  De asemenea cafea este foarte bună în tratarea migrenelor, multe medicamente destinate tratării migrenei conțin în compoziție cofeină. Iar ca să fim și mai mulțumiți de ceașca de cafea zilnică, aflați că aceasta stimulează memoria.

 3. Scad Riscurile De A Face Cancer

  Datorită antioxidanților și a altor compuși ai cafelei, riscul de a face cancer la persoanele băutoare de cafea scade considerabil.

 4. Accelerează Metabolismul

  Cafea poate prevenii constipația. Dacă aveți probleme cu metabolismul sau tranzitul intestinal este prea lent cafea poate rezolva toate aceste lucruri.

Toate aceste efecte binefăcătoare ale cafelei devin nule în momentul în care exagerăm cu consumul ei. Cafeaua proaspăt măcinată sau cea de o calitate superioară poate avea toate aceste calități, însă cafeaua solubilă nu mai păstrează nici una dintre ele.

Este o licoare magică însă doar în cantități reduse. În cantități mari devine un fel de otravă pentru sănătatea noastră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *