Carnetul pentru categoria B, cel mai râvnit dintre carnete

Carnetul de soferi pentru categoria B de autovehicule este fara doar si poate cel mai ravnit carnet din toate variantele disponibile. Un autovehicul din aceasta categorie este foarte usor de manevrat, este sigur si ofera confort pasagerilor si libertate de miscare soferului, motiv pentru care este extrem de ravnit de toata lumea.

Odata cu ieftinirea masinilor, fiecare isi doreste un permis de conducere iar scolile de soferi sunt neincapatoare. Din pacate, nu toata lumea ia examenul auto din prima, fie datorita neatentiei, fie datorita faptului ca nu au invatat, fie ca nu au rezolvat suficient de multe chestionare auto categoria B. Oricare ar fi motivul, majoritatea oamenilor insista si pana la urma pun mana pe un astfel de carnet.

Ce masini intra in aceasta categorie?

Cu aceasta categorie poti conduce masini cu maxim 8 + 1 locuri si cu o masa care sa nu depaseasca 3.5 tone. La aceste vehicule, poti sa adaugi si o remorca, insa masa totala a vehiculului + remorca nu trebuie sa depaseasca 3500 kg.

Categoria B are si 2 subcategorii care constau in categoria BE si subcategoria B1.

Categoria BE este dedicata vehiculelor cu remorca, ce depasesc 3500 kg, in timp ce subcategoria B1 este dedicata cvadriciclurilor care nu au o masa proprie mai mare de 400 de kg.

Ce trebuie sa faci pentru a obtine carnetul pentru aceste categorii?

Exista cativa pasi, pe cat de simpli, pe atat de complecsi, care te duc usor spre carnet:

  • trebuie sa fii apt pentru conducerea autoturismului, atat din punct de vedere medical cat si psihologic,
    trebuie sa ai 18 anil;
  • Trebuie sa gasesti o scoala de soferi cat mai buna, care sa te invete cat mai multe lucruri utile pentru viitorul tau de sofer;
  • Trebuie sa acorzi atentie instructorului, sa citesti legislatia si sa rezolvi cat mai multe chestionare auto categoria B. Este indicat sa rezolvi aceste chestionare pana in momentul in care ai reusit sa rezolvi minim 20 consecutiv, cu un punctaj mai mare de 22.

Daca indeplinesti aceste conditii, ai sanse foarte mari de a trece cu brio de scoala de soferi si de a-ti lua propriul permis de conducere.