Cărți de psihologie

Daca va fascineaza cum functioneaza creierul uman si doriti sa invatati cateva lucruri in plus despre acesta, atunci car trebui sa aveti in vedere sfaturile oferite de experti pentru ca acestia vor fi cei mai in masura sa va ofere informatia pe care o cautati. Daca va intereseaza psihologia sau pur si simplu doriti din simpla curiozitate sa aflati mai multe despre aceasta, atunci este bine de stiut ca psihologia va va ajuta si la dezvoltarea voastra personala.

Una dintre cartile pe care le puteti avea in vedere este 12 Reguli de viata. Un antidot la haosul din jurul nostru de Jordan Peterson. Aceasta carte vorbeste despre lumea dezorganizata si haotica in care traim, ea prezentand virtutile de care fiecare ar trebui sa dam dovada.

Printre aceste virtuti se numara cele de curaj, prietenie si disciplina. Autorul ne indeamna sa ne asumam responsabilitatea noastra. Tuturor ne este greu, dar acest lucru nu va isnemna ca trebuie sa fugim de responsabilitati. Psihologul canadian incearca sa ne invete cum sa avem parte de o viata implinita.

O alta carte interesanta este Gandire rapida, Gandire lenta de Daniel Kahneman. Aceasta face o incursiune foarte interesanta in procesul gandirii umane, ea vorbind despre mecanismele acestei gandiri. Autorul prezinta pe larg modul de functionare al gandirii si anume sistemul care este intuitiv si influentabil emotional si sistemul 2 care este lent, deliberativ si logic.

Autorul mai spune si de faptul ca puteti fi inselati ide propria voastra minte, dar va arata cum sa distingeti acest lucru, astfel incat sa nu voi se mai intample. Dale Carnegie are si el o carte apreciata, aceasta fiind Stand and Deliver. Aceasta carte va va arata cum sa deveniti experti in sustinerea punctului de vedere si cum sa vorbiti mai bine in public. Veti mai afla si cum sa va planificati un discurs bun.

Superficialii vorbeste despre efectele Internetului asupra creierului uman, aceasta carte fiind scrisa de catre Nichola Carr. Autorul spune ca intenretul ne face sa devenim mai superficiali si ajungem astfel sa nu mai exploram lucrurile in adancime.

De asemenea, puterea de concentrare scade foarte mult, pentru ca atunci cand cautam informatii pe internet, suntem expusi la multe lucruri care ne pot distrage atentia. Rabdarea se pierde si ea foarte rapid. Puteti avea in vedere si cartea Efectul Lucifer de Philip Zimbardo. Aceasta carte ne spune ca toti suntem succeptibili de a face rau persoanelor din jurul nostru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.