Categories
Articole

Ce poate învăța fiecare dintre noi de la Alibaba

Alibaba la momentul actual este una din cele mai mari platforme de comert, ea fiind cunoscuta in intreaga lume pentru preturile mici si calitatea buna pe care o au produsele comandate. De asemenea, pentru a ajuta companiile mai mici sa creasca in mediul online, compania a lansat o promotie luna trecuta din care fiecare persoana care se ocupa cu comertul electronic are de invatat.

Compania ofera o inspectie gratuita pentru comenzile de peste 1000 de dolari, special pentru a permite clientilor sa aiba cele mai bune rezultate cu un efort redus pentru a putea incepe in forta. Iata cateva lectii pe care le putem invata din aceasta campanie:

1. Stabilirea de noi cumparatori.
Pana la finalul promotiei, numarul clientilor a crescut enorm. Practic compania a scazut riscurile cu privire la livrarea produselor, iar strategia lor a adus impreuna comercianti si de pe alte platforme. Acestia au fost incurajati sa faca tranzactii de incredere intre ei, punand in valoare banii lor.

2. Planuri pe termen lung
In fiecare an, Alibaba are prin aceasta campanie un singur scop major, acela de a acapara cat mai multi clienti noi. Scopul final fiind acela de a si reusi. Succesul este determinat de numarul ridicat de tranzactii care se realizeaza in acea perioada, iar acele tranzactii sunt facute in principiu cu clienti noi cu care compania va stabili un parteneriat de lunga durata.

3. Centralizarea la nivel inalt
In aceasta campanie se reunesc multi cumparatori mici si mijlocii. Acest lucru le permite sa efectueze diferite tranzactii online cu costuri eficiente si fara prea multe bariere. Practic, cumparatorii pot proveni din orice stat, inclusiv China, fara a fi riscuri majore pe piata. De asemenea, tranazctiile se pot extinde peste granitele oricarui stat, cu taxe cat mai mici.

4. Logistica nu tine de granite
Alibaba a adus la un moment dat ceva revolutionar pentru industria e-commerce. Mai exact comenzile care pot fi facute din peste doua sute de tari. La momentul actual exista o imbunatatire ridicata la controlul produselor, precum si pentru taxele vamale. Lucrurile acestea au redus semnificativ costul transportului international de marfa, iar cumparatorii nu mai trebuie sa calatoreasca pentru a face tranzactii, ci o pot face foarte simplu in mediul online.