Categories
Articole

Ce sa faci daca nu ti se mai deschide telefonul

In conditiile in care ai ajuns in punctul in care telefonul nu se mai deschide deloc cu siguranta ai trecut printr-o mica stare de soc, mai ales daca telefonul este destul de nou, sau ba din contra, proaspat iesit din garantie. Insa trebuie sa stai linistit, nu esti singura persoana care trece prin aceste lucruri, iar daca telefonul nu ti se deschide in momentul de fata, fii atent la ce trebuie sa faci si poate problema se va rezolva.

1. Verifica ecranul
In primul rand trebuie sa verifici daca ecranul nu este stricat, poate telefonul functioneaza perfect, insa display-ul nu vrea sa mai functioneze. Pentru a testa acest lucru, apasa pe butonul de Power si asteapta ceva semne din partea telefonului, o vibratie sau un sunet. Daca ai primit aceste semne mai mult ca sigur te confrunti cu un ecran stricat care trebuie inlocuit la un service.

2. Verifica daca are suficienta energie
Daca a fost folosit intens pana a ramas fara baterie, telefonul va porni automat mai greu, chiar daca este conectat la incarcator. Asteapta cateva momente, s-ar putea sa mai dureze ceva.

3. Verifica starea de sanatate a bateriei
Una dintre problemele des intalnite la telefoane sunt bateriile. Ar trebui sa verifici daca aceasta nu s-a umflat, sau ba din contra, a curs lichidul din interiorul acesteia. In oricare varianta te-ai afla, trebuie ca aceasta sa fie inlocuita cu una noua.

4. A fost scapat pe jos?
Daca a fost scapat pe jos cu siguranta a suferit un soc interior, iar problemele pot aparea cu timpul, nu neaparat imediat dupa impact. Daca iti amintesti ca a fost scapat, nu mai trebuie sa iti bati capul, mergi din prima la service sa verifici daca mai poate fi salvat.

5. Verifica incarcatorul. S-ar putea ca telefonul tau sa ramana fara baterie si sa ai impresia ca nu incarca din cauza lui, insa problemele pot aparea si la nivelul incarcatorului. Incearca sa incarci telefonul si cu un alt incarcator, iar daca acesta incarca, ai rezolvat problema prin cel mai usor mod.

Daca ai verificat toate variantele de mai sus, atunci cel mai bine il trimiti inapoi la garantie, iar daca aceasta este depasita, la un service autorizat. In cele mai multe cazuri aceste probleme se pot repara destul de rapid, iar majoritatea sunt chiar banale.