Categories
Articole

Ce Se Întampla Cu Organismul Atunci Când Bei Cafea?

Cafeaua devine o necesitate atunci cand ne trezim dimineata. Pentru putine persoane, aceasta bautura ramane doar un moft, deoarece foarte multe au nevoie de ea pentru a se trezi. Cafeaua este elementul care ne ajuta sa ne punem pe picioare.

Diminetile linistite sau cele alaturi de familie devin mai satisfacatoare atunci cand se incepe ziua cu o ceasca de cafea. Aceasta este o idee mereu buna atunci cand se doresete un plus de energie. Atunci cand o consumama cafeaua are un impact de multe ori pozitiv asupra noastra.

Pe masura ce trece timpul observam anumite schimbari survenite in urma consumului de cafea. Dupa 10 minute de la consumul unei cesti de cafea aceasta intra in fluxul sangvin. Presiuena in sange creste, iar ritmul cardiac se mareste.

Dupa 20 de minute de la consumul cestii de cafea devii mai alert si mai concentrat. Iti este foarte usor sa prinzi anumite informatii dar si sa iei decizii importante. Cafeina din cafea te ajuta sa te simti mai putin obosit, ajutand creierul sa se conecteze la receptorii andenozinei.

La 30 de minute de la consumul unei cesti de cafea, coprul incepe sa produca adrenalina, iar privirea ta va fi una mutl mai clara deoarece pupilele ti se vor dilata.

Atunci cand au trecut 40 de minute de la consumul de cafea nivelul de serotonina creste foarte mult. Acest lucru are un rol major in imbunatatirea neuronilor, ceea ce duce la o cerstere a fortei musculare.

Atunci cand au trecut 4 ore de la consumul cafelei, aceasta incepe sa actioneze asurpa celulelor. Astfel corpul incepe sa arda grasimi, chiar si atunci cand nu te misti.

Dupa 6 ore, cafeina va incepe sa aiba un efect diuretic, corpul pierzand pe langa apa si numeroase vitamine, dar si minerale esentiale. Trebuie sa fii atent ca acest lucru poate duce la tulburari ale metabolismului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *