Categories
Articole

Ce Sporturi Ne Ajută Să Slăbim Cel Mai Mult

Sportul în general ne ajută să slăbim. Cu toate acestea fiecare sport e diferit în felul său. Unele sporturi ne solicită anumite grupe musculare și ne ajută să ardem un număr diferit de calorii în același interval de timp. Cu alte cuvinte, fiecare sport are un alt grad de complexitate.

Atunci când ne dorim să practicăm un anumit sport pentru a slăbi suntem puși în fața unei alegeri dificile. Clinica americană Mayo vine în sprijinul nostru cu un clasament al sporturilor care ne ajută să ardem cele mai multe calorii.

Consider însă că e mult mai important să ne alegem un sport care ne face plăcere să îl practicăm pentru că astfel nu simțim când depunem efort și vom face efort fizic o perioadă mai lungă de timp. Acesta ar fi un aspect de care ar trebui să ținem cont mai mult decât clasamentul în sine.

Dacă luăm în calcul o persoană de 73 de kilograme și un efort normal de o oră, alergatul pe o distanță de 12.8 kilometri ne ajută să ardem 861 de calorii, la fel ca săritul coardei. Așadar, se pare că atletismul ne ajută cel mai mult să ardem caloriile.

Pe locul trei în clasament se află Taekwondo, care ne ajută să ardem aproximativ 750 de calorii într-o oră, puțin mai multe decât înotul, care se află pe locul 4, cu 715 calorii arse. Pe locurile 5 și 6 se află tot alergatul însă în alți parametrii. De exemplu, alergatul pe scări ne ajută să ardem 657 de calorii, iar alergatul cu 8 kilometri pe oră ne ajută să ardem 606 calorii.

Dintre sporturile clasice și populare, tenisul, rugby-ul și baschetul ard cele mai multe calorii, în jur de 580 pe oră. Același număr de calorii îl arde și mersul pe role, deși poate părea paradoxal. Fotbalul nu se află în acest clasament însă despre el se spune că este unul dintre sporturile care antrenează cele mai multe grupe musculare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *