Categories
Articole

Ce vizităm În Sinaia

Sinaia si Busteni sunt doua statiuni foarte cautate de turisti, acest lucru fiind destul de cunoscut. Aceste statiuni din Valea Prahovei sunt frecventate de turistii din Romania, dar si din strainatate atat vara, cat si iarna, dar si in extrasezon.

Inafara de binecunoscutele obiective turistice din Sinaia, adica Pelesul si nenumaratele castele din jur, precum si Babele sau Sfinxul, exista cateva locuri pe care ar trebui sa le descoperiti atunci cand vizitati aceasta zona a tarii.

 Poiana Stanii este situata la vreo 6 km de centrul Sinaiei. Traseul marcat cu banda albastra duce din Sinaia, spre Stana Regala. In aceasta zona vei observa ca vei avea de ales intre doua sosele, una pietruita, sau fosta poteca regala, care porneste de undeva de langa Peles.

 Membrii familiei regale faceau adesea plimbari pe poteca pietruita, pana la Poiana Stanii, atunci cand locuiau aici. In aceasta poiana se deschide o priveliste panoramica spre Crucea de pe Caraiman, si Piatra Arsa.

Poiana Stanii facea parte din Domeniul Regal. Membrii casei regale foloseau aceasta poiana pentru diversele petreceri campenesti, oamenii locului gustand din bunatatile traditionale. Meniul locatiilor din zona cuprind diferite bunatati vanatoresti cum ar fi laba de urs, oaie la ceaun, sau prepelite vanatoresti.

Un alt lucru pe care nu va trebui sa-l ratezi daca ajungi in aceasta zona, este Stanca Franz Joseph. Se zice ca regele Carol I ar fi venit aici cu imparatul Austro Ungariei, pentru a-i arata toata Valea Prahovei. In anul 1896, la Predeal se afla granita Romaniei cu Imperiul Austro-Ungar.

Ar mai trebui sa ai in vedere ca din Sinaia se poate ajunge destul de usor in alte zone. Principalele zone pe care le-ai mai putea vizita atunci cand esti aici sunt Cheile Zanoagei, dar si Cheile Tatarului. Nu ar trebui sa ratezi nici Cheile Bolboci.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *