Categories
Articole

Cele mai ieftine orase de vizitat

An de an, agentiile de turism publica un top al oraselor turistice in care costul vietii este mai putin ridicat. Ocazia perfecta pentru a face un tur virtual al acestor orase ieftine, ideale de vizitat de cei care dispun de un buget mai restrans. Conform clasamentului, in ceea ce priveste Europa, partea de est ofera cele mai ieftine orase de vizitat. Printre cele cinci orase numite se regasesc trei capitale din Europa Centrala: Cracovia, Budapesta si Praga. Cracovia este in fruntea clasamentului daorita raportului sau calitate/pret excelent.

La Praga putem gasi unul din cele mai bogate centre istorice din Europa cu castelul sau si monumentele sale magnifice. Infrastructura este in egala masura extrem de bine dezvoltata ceea ce inseamna ca putem gasi hoteluri de calitate la cele mai bune preturi precum si baruri si restaurante la preturi accesibile tuturor.

Turcia la cel mai mic pret. Locul patru al clasamentului este ocupat de capitala Turciei, Istanbul. Principalul oras turistic din Turcia poseda un patrimoniu istoric exceptional, printre cele mai remarcabile din Europa. Cu toate acestea, preturile nu sunt atat de ridicate pe cum am fi tentati sa credem. Pretul unei camere este accesibil. Destinatia ideala pentru a descoperi catedrale, moschei si palate magnifice.

Profita de promotii pentru a vizita orasul Berlin. In Europa de Vest, chiar daca preturile sunt putin mai ridicate, unele orase pot fi vizitate datorita unor promotii oferite de agentiile de turism. Este si cazul oraselor Berlin si Lisabona, orase pentru care poti profita de oferte last minute. Capitala germana ramane accesibila ca pret datorita tercutului sau, inainte de reunificare, cand preturile erau mai scazute decat in Germania de Vest.

Mexic, cea mai ieftina destinatie din America. Mexic este cea mai ieftina destinatie din America, chiar daca pretul avionului este destul de mare. Pentru 20 de euro pe zi turistii pot descoperi capitala mexicana cu centrul sau istoric, pietele, restaurantele si magazinele.