Categories
Articole

Clișeele Din Vacanță

Descrierile pline de clisee ale principalelor orase din Europa, nu fac altceva decat sa arunce o lumina nefavorabila asurpa lor. Numeroase agentii de turism, car si blogurile de calatorii, apeleaza la aceste clisee pentru a pune in evidenta un anumit oras sau o anumita locatie.

Cliseele sunt de fapt cuvinte goale care nu spun mai nimic despre un anumit loc. Aceste clisee le intalnim, nu doar in descrierile agentiilor sau pe bloguri, ci le vedem si in pozele facute de persoanele care merg in vacanta. Din punctul de vedere al turismului, aceste clisee au rol in a atrage publicul mai putin informat. Acestor oameni le place sa calatoreasca, dar nu o fac decat la adapostul acestor clisee.

Pe foarte multi ii sperie iesirea din zona de confort si ar vrea sa urmeze o reteta de succes atunci cand pleaca in vacanta. Din acest motive au aparut clisee de tipul Sankt Petersburg – Parisul de est. Din acest motiv, mereu se face ca atunci cand am ajuns intr-o anumita locatie, sa mergem pe un drum deja batatorit de altii si sa observam ca vacanta noastra seamana cu vacanta altor zeci de mii de turisti.

Vizitam multe obiective must-see si ne prajim la soare pe plajele din Bulgaria, Grecia sau Turcia. Noi suntem cei mai vinovati de aparitia acestor clisee in turism, pentru ca atunci cand ajungem intr-un loc, dorim sa vedem cu ochii nostri ceea ce au vazut altii in carti.

Se mai spune ca unele natii sunt mai ospitaliere decat altele. Cu toate acestea, exista si posibilitatea sa intalnesti oameni morocanosi peste tot, dar si oameni minunati cu care ai ce povesti. Cu totii ne dorim ca vacantele noastre sa fie cat mai unice, deci ar trebui sa eliminam pe cat posibil cliseele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *