Categories
Articole

Croația Road-Trip

Croatia ofera numeroase locuri, care nu ar trebui ratate, astfel incat sa aveti parte de o vacanta perfecta. Croatia nu este o destinatie de vacanta scumpa, iar daca familia voastra cuprinde si unul sau mai multi copii, atunci nu ar trebui sa ratati Coasta Dalmatiei.

Un road-trip prin Croatie este optiunea ideala, pentru a va putea bucura de toate aspectele ascunse ale acestei tari, admirand pesajele unice si savurand mancarurile care cu siguranta va vor face placere.

In Croatia, drumurile sunt excelente, iar autostrada Dubrovnik – Zagreb este un adevarat spectacol, de care va veti bucura atat voi, cat si copiii vostri. Peisajul da impresia ca parca te-ai afla pe luna, iar pentru a ajunge pe insula, trebuie sa strabati un pod grozav, aflat la o inaltime foarte mare.

 Nici in Serbia, si nici in Croatia nu exista vigneta, dar va trebui sa platesti accesul pe autostrada. Daca veti alege vacanta in extra-sezon, atunci puteti fi siguri ca veti gasi si locuri de parcare mereu. Trebuie sa ai in vedere si faptul ca amenzile sunt destul de mari daca nu parchezi masina unde trebuie. Croatii au un sistem foarte eficient de ridicare a masinilor.

 In unele cazuri, mancarea este chiar mai ieftina decat la Bucuresti, preturile fiind asemanatoare cu cele din centrul Europei. In Zagreb, burgerii sunt la mare cautare, la fel ca si gelato. Preturile de cazare sunt chiar mici, de aceea cel mai bine ar fi sa mergi in extra-sezon, pentru ca daca vei ajunge in plin sezon (adica in lunile iulie-august) vei plati dublu sau chiar triplu pentru a te putea caza undeva.

Daca iti doresti sa faci plaja in Croatia, ar trebui sa alegi Coasta Dalmatiei pentru a face acest lucru. Mai ales in orasele mari, nu parca masina unde nu este marcat, deoarece exista riscul sa ti se blocheze.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *