Categories
Articole

Cu Gondola Prin Veneția

Cunoscut de foarte multa lume ca un oras turistic destul de aglomerat, Venetia ofera o multime de posibilitati turistilor ce vin in zona. In aceasta zona va trebui sa te bazezi pe semnele stradale pentru ca este destul de dificil sa te dirijezi dupa o harta.

Transportul pe apa este unul foarte lent, iar ca sa ajungi dintr-o parte in alta a orasului va trebui mai bine sa mergi decat sa folosesti barca. Vaporasele ocolesc si foarte mult, de aceea vei recupera mai mult timp daca te vei hotari sa te plimbi pe jos.

In acelasi timp, trebuie sa ai in vedere si faptul ca transportul cu vaporul este destul de scump. Un abonament cumparat cu 12 sau 48 de ore inainte ar fi mai indicat decat sa platesti la fata locului. Daca vei avea nevoie la toaleta, afla ca acestea sunt destul de scumpe. Mai bine te opresti la o cafenea si folosesti toaleta localaului respectiv.

O alternativa cazarii in Venetia, este cazarea in imprejurimile acestui oras. La capitolul transport public, italienii stau foarte bine, astfel incat vei ajunge foarte repede in zona Venetiei.

Principalul obiectiv Basilica di San Marco, este foarte vizitat, de aceea este important sa te inarmezi cu multa rabdare daca vrei sa intri aici. Pentru a te bucura de fumusetile din Venetia in liniste trebuie sa te trezesti mai devreme. Daca vei face acest lucru vei observa cum orasul incepe sa se trezeasca incet-incet la viata.

In acest oras vei vedea mai multe magazine cu masti si figurine elvetiene, dar si sticla de Murano, precum si alte decoratiuni specifice.

Acest oras este unul destul de curat, chiar daca multi turisti se plang de faptul ca mirosul nu e chiar cel mai placut in unele zone. Acest oras ar trebui macar odata vizitat pentru a-ti face o impresie asupra lui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *