Categories
Articole

Cum Dăm Viață Caselor Prea Mici

Cu toții visăm la casa perfectă, acea casă mare, luminoasă și spațioasă. Dar pentru moment suntem prinși într-un apartament micuț. Pentru a face din acesta acasă, trebuie amenajat cu gust și multă răbdare. Fiecare centimetru este important și trebuie profitat de orice colțișor. Iată deci cum poți amenaja un apartament sau o casă mică, cu gust și fără prea mulți bani:

Începe Prin A Crea Iluzia De Spațiu

Trebuie să ști câteva trucuri ce vor crea iluzia de spațiu. Dacă nu este suficient măcar să obținem acea senzație de spațiu. În primul rând culorile deschise au efectul de a reflecta lumina, alege o astfel de culoare și vopsește-ți pereții. Albul este foarte bun și are avantajul că se poate reaplica mult mai ușor decât orice altă culoare pe pereți. Iar după ce ai rezolvat cu pereții, caută un covor într-o nuanță la fel de deschisă, astfel locuința va părea mai spațioasă.

Alege Rafturile Suspendate

Acestea sunt utile în orice încăpere, fie că este vorba despre dormitor, baie sau bucătărie. Nu mai risipi atâta spațiu lăsând pereți complet goli. Orice obiect ai avea, îl poți depozita într-un astfel de raft. Nu exagera însă cu acestea, un raft sau două arată bine, însă când îți umpli pereții numai cu ele senzația va fi exact inversă. De sufocare.

Profită De Balcon

Dacă ai norocul să ai un astfel de spațiu, închis, nu îl lăsa gol. Încearcă să montezi pe el câteva rafturi. Acolo îți poți depozita din lucruri și ține câteva ghivece cu flori. Chiar dacă nu ești mare fan al florilor la ghiveci vei vedea ce bine te simți cu o plantă sau două în casă. O aduci mai aproape de natură.

În plus, pune-ți ordine în lucruri, dezordine va crea senzația de spațiu mic și mult prea plin de lucruri. Câteva tablouri drăguțe care te reprezintă, în living, oferă de asemenea senzația că ai ajuns acasă nu într-o casă străină. Poți să te simți în orice loc acasă, trebuie doar să vrei și să investești puțin timp în decorarea lui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *