Cum deosebești un iPhone real de unul fals

Fiind cu nasul în calculatoare și navigând pe net încă de când am descoperit aceste două lucruri, pot spune că am învățat câte ceva din destul de multe domenii. Din cauza acestui lucru, printre prietenii mei mai puțin acomodați cu tehnologia, sunt un fel de mini-tehnicus la care apelează de fiecare dată când nu le mai merge calculatorul, telefonul, tableta, când nu reușesc diverse chestii pe la net, când nu-și pot face cont pe diverse site-uri iar lista poate continua.

Zilele trecute o prietenă a vrut să-și cumpere un iPhone la mâna a doua iar cum micul întreprinzător nu prea îi inspira încredere (din poze, că nu-l văzuse încă face2face) m-a anunțat și pe mine și m-a rugat să merg a doua zi cu ea să vadă telefonul.

Dacă nu v-ați prins încă, fiind un Iphone, îi era frică să nu primească o replică (un fake) în loc de telefonul adevărat.

Așadar am fost nevoit să mă informez puțin despre cum aș putea să-mi dau seama ce și cum și, după ce am băgat la cap informația, mă simțeam pregătit să mă fac util. Pentru a nu fi în situația ei și pentru a nu trebui să apelați la altcineva, puteți ține cont de următoarele aspecte:

Culoarea de la butonul de silent de pe lateral trebuie să fie roșu dacă telefonul este real. Dacă e fake cel mai probabil e portocalie.

Dacă se poate crea cont iCloud și descărca aplicații din AppStore, s-ar putea să fie un telefon real sau, în cel mai rău caz, o replică prea bună.

Una dintre cele mai sigure: descarcăți iTunes pe un laptop, luați-l cu voi atunci când vă întâlniți cu vânzătorul, conectați telefonul la laptop cu cablul de date în timp ce iTunes e închis apoi deschideți-l și așteptați să recunoască telefonul. Dacă o va face, e real.

Verificați dacă prinde semnal la mai multe cartele. Sau, dacă tot e codat, măcar să fie codat în rețeaua voastră.

A, și deznodământul situației prietenei mele, telefonul era fake – replică deci nu l-a luat. 🙂 Mi-a mulțumit apoi, dacă era singură și-ar fi luat țeapă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *