Cum poți mânca gras fără să te îngrași?

Atunci când ai grijă de silueta ta, grăsimea este văzută ca un rău absolut. Iată câteva trucuri pentru a consuma materii grase fără să te îngraşi însă.

Unt, margarină, smântână, ulei, cremă tartinabilă sau brânză… toate aceste ingrediente fac parte din meniul nostru zilnic. Iar atunci când vine vorba despre a slăbi sau a te menţine în formă nu trebuie să le elimini din alimentaţie.

Pe care ar trebui să le privilegiezi? La care ar trebui să renunţi? Iată care sunt reflexele de adoptat.

Untul. Până la 20 de grame pe zi, untul poate să facă parte dintr-o alimentaţie echilibrată. Cel mai bine ar fi să se consume aşa cum este pe pâine sau alături de paste şi nu ar trebui preparat în felurile de mâncare. Cel care se înnegreşte are o mulţime de radicali liberi foarte nocivi pentru sănătate. Există şi varietăţi mai light de unt.

Margarina. Contrar ideilor preconcepute, margarina este la fel de grasă ca şi untul. Dar grăsimile sale nu sunt aceleaşi. Aceasta conţine un nivel ridicat de acizi graşi omega 6 care consumaţi în cantităţi mari pot duce la apariţia unor boli cardiace. Cel mai bine ar fi să alegi varietăţile bogate în omega 3 şi cu un procent de 65% grăsime.

Smântâna. Se poate folosi în cadrul unui regim de slăbire fără probleme. Alături de sare, ierburi aromatice şi legume este delicioasă.

Uleiurile. Cu un procent de 100% lipide, uleiul numai light nu este. Evită uleiul de cocos sau de palmier şi foloseşte-le pe cele bogate în omega 3 precum cele de rapiţă sau de nuci, pentru gătit cel de măsline sau de arahide este cel mai bun.

Cremele tartinabile. Cele light, cu 20% grăsimi, în nuanţe de galben, îmbogăţite cu vitaminele A şi E se pot consuma la micul dejun. Nu mai mult de 30 de grame însă.

Brânza. Cele cu aluat dur, bogate în calciu precum emmentalul, beaufort sau parmezanul sunt cele mai potrivite. Consumă-le dimineaţa sau la prânz pentru a evita excesul de calorii care se va stoca noaptea.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?