Categories
Articole

Cum reducem stresul generat de sărbătorile de iarnă?

Statistic vorbind, sarbatorile de iarna sunt cele mai frumoase parti ale anului, insa, cu toate acestea, este o perioada foarte aglomerata care genereaza un stres pe masura, mai ales la noi, in Romania. Cu cateva zilne inainte de sarbatori magazinele sunt pline pana la refuz, iar toata lumea este grabita sa isi faca cumparaturile pentru masa de Craciun, sau cine stie, inca nu au avut timp sa gaseasca cadourile potrivite. Bineinteles, sunt multe modalitati de a reduce stresul din aceasta perioada, cum ar fi sa duceti un stil de viata sanatos, sa luati cadourile inca din luna noiembrie, iar de sarbatori sa nu mai faceti zece feluri de mancare.

Insa, astazi vom vedea alte sfaturi care ne vor ajuta sa reducem rapid stresul dinaintea sarbatorilor de iarna:

1. Mananca citrice
Citricele (aici incluzand bineinteles portocalele, mandarinele, clementinele etc) sunt cele mai de sezon fructe din perioada rece. Puteti consuma cel putin 3-4 citrice pe zi, iar acestea ajuta la ameliorarea stresului deoarece au un rol important in cresterea nivelului de norepinerfrina, mai exact, hormonul care este resonsabil cu dispozitia.

2. Las-o mai usor cu tehnologia
Tehnologia a avansat prea mult si a intrat atat de mult in vietile noastre incat ne este greu sa ne gandim ce am putea face fara ea. Insa, uneori, este chiar recomandat sa mai renuntam la telefon, mai ales ca suntem bulversati non-stop de sunetul notificarilor sau al e-mailurilor de la locul de munca.

3. Mananca ceva fierbinte
Poate ai venit de undeva de la frig si vrei sa te incalzesti rapid, o mancare fierbinte este poate tot ce ai nevoie. Pe langa faptul ca te vei incalzi mai repede, alimentele fierbinti au un rol important in declansarea si eliberarea de endorfine, acestea fiind niste substante chimice pentru starea noastra de spirit.

4. Nu uita, tine-ti partenerul ocupat
Cu toate ca este luna decembrie, momentele fara hanie vor fi intotdeauna cele mai fierbinti. Pe langa faptul ca imbunatateste imunitatea, sexul ajuta si la reducerea imediata a stresului.

5. Exercitii cat mai multe
Exercitiile fizice nu trebuie sa lipseasca din rutina noastra zilnica, de aceea este foarte important sa nu uitam de ele.