Categories
Articole

Cum să bei mai multă apă

Pentru că este o problemă cu care ne confruntăm cu toții, iar acest lucru ne este confirmat și de medicul de familie ori de câte ori îl vizităm, trebuie să găsim soluții comode pentru a crește volumul de apă consumat zilnic astfel încât să ne încadrăm în normele normale de consum, pentru că este o tendiță veșnică spre comoditate, spre lucrurile care vin sau se întâmplă fără prea mult efort. Cunoaștem deja definiția cu iz de clișeu – orice organism viu este alcătuit de el puțin 70% apă, iar cele abia născute, peste 90%. Nu despre asta este vorba pentru că în definiție lucrurile sunt mai greu de înțeles, ci o să spun doar că apa te ajută să scapi de starea veșnică de oboseala cu care sunt sigur că te confrunți, dar și de eventualele neplăceri din punct de vedere medical pe care lipsa ei în organism le produce.

Cum să bei, așadar, mai multă apă fără prea multe eforturi?

Corpul tău are nevoie de apă constant, chiar și atunci când tu nu simți senzația de sete. Defapt, senzația de sete nu este nimic altceva decât mesajul trimis de către creier către tine că ești deshidratat. Altfel spus, dacă bem apă constant, nu doar atunci când ne este sete, suntem hidratați corect.

Cea mai simplă metodă prin care să consumi apă fără prea mult efort:

Ai grijă ca lângă tine să ai mereu apă

Dacă ai un job care necesită foarte mult timp de stat la birou, ai grijă ca sticla de apă să fie mereu lângă tine. Este de preferat ca sticla să fie cât mai mică, o sticlă care îți place și nu foarte mare, pentru că o să gândești fără să îți dai seama că este un efort să o folosesti. De asemenea, dacă bei apă din pahar, ai grijă ca paharul tău să fie mereu plin, o să realizezi de multe ori, în timp ce lucrezi, că paharul s-a golit fără ca tu să îți dai seama de acest lucru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *