Cum să faci poze sub apă cu un iPhone

In acest articol va oferim cateva sfaturi pentru a face poze subacvatice de calitate, in siguranta deplina cu un iPhone.

De trei generatii deja, iPhone are particularitatea de a fi rezistent la apa si la praf. Cu toate acestea, inainte de a-l “arunca” in apa, trebuie sa iti iei cateva precautii, trebuie sa cunosti diferenta dintre rezistenta si etanseitate. Asta deoarece, daca ramane prea mult timp sub apa, iPhone-ul tau risca sa se oxideze.

Drept urmare, daca iti doresti sa faci poze sub apa, cu funduri submarime superbe in timpul unei vacante sau cu o prietena in piscina, cel mai bine este sa iti protejezi putin iOS-ul. Iata cateva sfaturi si trucuri in acest sens.

Ceea ce trebuie sa stii inainte de a te scufunda in apa. Intai si intai, trebuie sa va amintim faptul ca daca nu folosesti carcasa in timpul scufundarii in apa, faci asta pe propriile tale riscuri. Apoi, asigura-te de faptul ca ai configurat toate setarile aparatului, ai facut toate setarile necesare in ceea ce priveste aparatul foto (rezolutie, filtre). Sub apa, este practic imposibil sa folosesti un ecran tactil al unui iOS. Cu toate acestea, vei putea sa efectuezi unele comenzi de volum sau de senzorii foto pentru a captura unele clisee. Odata sedinta foto incheiata, nu incarca telefonul inca umed. Lasa-l la uscat mai multe ore inainte de a-l conecta la o sursa de alimentare.

Echipeaza-te cu o carcasa de iPhone etans. iPhone 7, lansat in septembrie 2016, a fost primul telefon Apple care a beneficiat de un indice IP67. De atunci, Apple nu a incetat sa isi echipeze ultimele modele de telefoane cu aceasta capacitate, XS si XS Max beneficiind de certificare IP68. Iphone 11, care va vedea lumina zilei in toamna anului 2019 ar putea sa le permite utilizatorilor sa obtina clisee submarine fara sa fie nevoie de o carcasa.

Pana atunci, daca ai un alt model de iPhone, cel mai bine ar fi sa te echipezi cu o carcasa etans. Astfel, vei putea profita din plin de sedinta ta subacvatica, fara sa iti faci vreo grija.

Lumina este unul din cele mai importante aspecte atunci cand vrem sa facem o fotografie, este destul de dificil de setat si necesita multa rabdare. In apa aminteste-ti ca lumina se reflecta in moduri diferite. Drept urmare, iti recomandam sa faci poze ziua, la lumina soarelui deoarece lumina naturala va da intotdeauna rezultate mai bune. Pentru a evita jocuri de umbra stranii si o calitate mediocra, cel mai bine este sa uiti de sedintele pe timp de noapte. Nu uita sa iti echipezi telefonul iPhone cu o curea pentru telefon pentru a evita sa il scapi in abis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *