Categories
Femei Sănătate

Cum să păstrați frumusețea părului

Starea părului femeilor depinde în mod direct de starea de sănătate a organismului, precum și de efectele multor factori de mediu. Impactul lor negativ duce la o pierdere de strălucire în bucle, o creștere a fragilității și o creștere mai lentă a parului. Este posibil să îmbunătățiți aspectul printr-o îngrijire potrivită?

Ce determină frumusețea părului feminin?

În ciuda faptului că părul este doar un material, constând în principal din compuși proteici și minerale, acesta este parte integrantă din imaginea umană  si, de asemenea, indică starea sănătății sale și calitatea îngrijirii.

Următorii factori exercită o influență puternică asupra părului femeilor:

  • exces de radiații ultraviolete;
  • frecvente vizite la solar;
  • vopsirea parului cu coloranți de amoniac;
  • folosirea unei ape clorurate;
  • accesorii de păr neconforme;
  • traiul intr-o zona rezidentiala cu aer uscat;

Foliculii de păr, ca și alte părți ale corpului, necesită o livrare constantă de vitamine, minerale, proteine, carbohidrați, acizi grași și alte componente ale unei alimentații sănătoase.

Cele mai valoroase pentru frumusețea și creșterea normală a părului sunt vitaminele din grupa B, precum și zincul. Această substanță minerală dispare rapid din corp în momentele de stres.

De asemenea, un efect negativ asupra parului il reprezinta fumul de tutun, poluarea atmosferica ridicata și alte probleme de mediu. Pentru a proteja părul de impactul lor, ar trebui să includeți în dietă mai mulți antioxidanți: vitaminele A, E, C, precum și seleniul.

O altă problemă comună cu care se confruntă femeile este părul gri. Pentru a întârzia apariția acestei modificări legate de vârstă, nu ar trebui să se tolereze deficiențele de acid folic și de vitamina B7, care sunt implicate activ în menținerea pigmentării normale. De asemenea, important pentru formarea pigmenților sunt mineralele, cum ar fi zincul și cuprul.

Dieta joaca un rol important in aprovizionarea cu vitamine si substante necesare pentru par. Vitaminele din grupa B sunt continute în cereale, produse lactate, pește, legume, nuci. O sursă excelentă de vitamina C sunt fructele și legumele proaspete.

Puteți compensa parțial deficitul de zinc cu ajutorul fructelor de mare, a gălbenușului de ou, a ficatului de vită. De asemenea, trebuie să începeți lupta împotriva obiceiurilor proaste: opriți fumatul și abuzul de alcool.

Îngrijirea corectă pentru părul lung

Părul lung este un adevărat decor pentru orice femeie, dar necesită o îngrijire deosebit de atentă. Pentru a vă menține atractivitatea, trebuie să urmați urmatoarele reguli simple de îngrijire, care includ:

Selectarea samponului

Alegeți un șampon care să fie adaptat la tipul de păr. De asemenea, trebuie să acordați atenție compoziției acestui produs de îngrijire. În special, samponul nu ar trebui să conțină sulfați, siliconi și parabeni, deși cele mai ieftine șampoane conțin aceste substanțe, efectul lor asupra firelor și a scalpului este extrem de negativ. De asemenea, ar trebui să evitați produsele care conțin alcool, care poate să usuce buclele.

Procedura pentru stergerea părului

Persoanele cu parul lung trebuie sa fie foarte atente la stergerea acestuia. Procedura trebuie efectuată utilizând un prosop moale din microfibră. Trebuie amintit faptul că frecarea intensă contribuie la pierderea și creșterea fragilității.

Pieptănarea

Pentru a pieptana corect parul, ar trebui să utilizați un pieptene cu dinți rari. Este necesar să începeți pieptănarea părului de pe vârfuri, spre radacina (evitând mișcările bruște). După ce buclele se descurca, trebuie aplicat balsam și pieptănat din nou. De asemenea, trebuie să masați în mod regulat scalpul cu vârful degetelor. Se folosesc piepteni din lemn sau corn.

Utilizați măști de păr

Cosmeticienii recomanda cel puțin o dată pe săptămână să se folosească măști pentru a hrăni și hidrata firele. Acestea vor permite refacerea structurii părului.

Trucuri simple pentru a crește volumul părului

Foarte des, părul lung nu are volum, ceea ce reduce în mod semnificativ atractivitatea. Puteți restabili volumul buclelor cu câteva trucuri simple.

Utilizați balsam înaintea șamponului

Deși conform regulilor de utilizare a acestor produse este necesar să aplicați mai întâi șampon, o simplă schimbare poate surprinde foarte multe persoane. Folosirea șamponului după balsam vă va permite să să faceți buclele mai luxuriante. Balsamul este necesar să fie aplicat timp de cel puțin 5-7 minute.

Aplicarea șamponului uscat

Șampoanele uscate fac parte din arsenalul multor femei, ca mijloc de ajutor de urgență, din lipsa de timp pentru o samponare completa. Cu toate acestea, aplicarea șamponului uscat pe părul curat va duce la creșterea volumului acestuia.

Utilizați accesorii pentru păr

Accesorii, cum ar fi agrafele de par și extensiile de par, sunt utilizate pe scară largă de către cei mai mari coafori-stilisti pentru a crea coafuri de lux și pentru a da volum. Prin urmare, ar trebui să luați notă de această tehnică și să o folosiți pentru stilul cotidian.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *