Categories
Articole

Cum Să Te Îmbraci Când Pleci La Drum?

In functie de drumul la care te imbarci, trebuie sa ai mereu in vedere imbracamintea pe care o vei adopta. Raspunsul la intrebarea cum te imbraci atunci cand pleci undeva face diferenta intre tremurat si comfort.

Atunci cand vremea este ideala, ne putem imbraca aproape oricum. Mai rar se intampla ca vremea sa fie ideala mereu, iar intr-o calatorie mai lunga vei avea parte si de surprize. Secretul pentru a nu mai tremura atunci cand este frig, este sa punem un strat intre corp si atmosfera de afara.

O mare parte din caldura se pierde prin cap. Ideal ar fi ca sa nu uitati caciula sau fesul atunci cand mergeti undeva unde ar putea fi frig. Exista un material numit PolarTec destul de usor, tinandu-ti de cald si permitandu-i corpului sa respire. Acest material se usuca si foarte repede.

 Pielea protejeaza destul de bine corpul atunci cand vorbim de apa. Exista solutii de impermeabilizare cu care ne putem da hainele. Folosind aceasta solutie, nu ne vom mai uda asa de repede. Membranele impermeabile sunt o alta solutie pentru a ne proteja de ploaie. Acei pori pe care ii vedem pe aceste haine sunt mai mari decat molecula de apa, astfel incat aerul sub forma de aburi emis de organism sa poata iesi mai repede.

 Cusaturile tuturor hainelor impermeabile sunt vulcanizate. Asta inseamna ca o banda ingusta de plastic se lipeste la temperatura de-a lungul cusaturii, ca prin gaurile acului sa nu intre apa. Pentru a te proteja de vant poti folosi un wind stopper. Acesta va opri vantul. Windstopper ne va tine de cald si daca bate vantul. Prin polar bate vantul cam tare, de aceea va trebui sa-ti iei mai multe bluze pe tine atunci cand te decizi sa porti asa ceva. Cand vine vorba despre vant, un windstopper este ideal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *