Categories
Articole

Cum sa-ti ingrijesti dantura pentru dinti albi

Probabil ca fiecare dintre noi, atunci cand interactionam cu o noua persoana ne uitam inevitabil la dantura acestuia. Practic inevitabil o facem fara sa ne dam seama, insa pe loc vom afla si anumite indicii despre persoana din fata noastra. Cat de mult tine la persoana sa, cat de mult se ingrijeste dar si cat de mult ii pasa de aspectul fizic.

Este extrem de important sa avem o igiena orala cat mai corespunzatoare pentru ca dantura noastra sa nu se deterioreze de-a lungul timpului, iar daca vrem ca aceasta sa fie cat mai sanatoasa, va prezint cateva lucruri de care sa tineti cont atunci cand va ingrijiti cavitatea bucala.

Pasta de dinti. Este extrem de importanta, iar aceasta este de mai multe tipuri, putem alege o pasta de dinti care lupta impotriva bacterilor, sau una care ofera o stralucire dintilor precum cea a vedetelor de TV. Insa, exista si altele, cu vitamine si diferite tratamente, insa recomandat ar fi sa intrebam medicul dentist ce ni s-ar potrivi mai bine.

Periuta de dinti. Trebuie sa investim si in instrumentul care ne va ajuta sa periem corespunzator dintii. La fel, si aici trebuie sa fim atenti atunci cand achizitionam periuta, avand in vedere ca suprafata dintilor nu este unifroma, va trebui sa cumparam o periuta care sa se muleze corespunzator pe acestia.

Periajul dentar. Degeaba avem cea mai potrivita pasta de dinti si o periuta de dinti excelenta pentru dantura noastra daca periajul dentar nu este efectuat asa cum trebuie. Trebuie sa adoptam un stil de periaj si sa fim foarte atenti sa nu provocam rani gingiei.

Acestea ar fi cele mai importante lucruri pentru a avea o igiena dentara buna. Insa, pentru siguranta noastra si pentru o mai buna igienizare putem recurge si la ata dentara, care ne va ajuta sa ajungem in cele mai inaccesibile locuri, dar si apa de gura. Totusi, nu trebuie sa uitam si de vizitele la dentist, vizite care ar trebui sa fie cat mai dese cu putinta pentru a se detecta cu mult timp inainte daca vor aparea probleme cu dantura noastra si sa evitam eventualele probleme sau interventii neplacute.