Categories
Articole

De Ce Iubim Ciocolata

De când am gustat primul cubuleț de ciocolată, am rămas fascinați de aroma sa, de gustul dulce-amărui. Cu toate acestea, niciodată nu ne-am întrebat: De ce iubim noi ciocolata?

Fie că suntem copii sau adulți în toată regula, avem noi motivele noastre pentru care continuăm să căutăm sortimentul potrivit de ciocolată. Iată deci câteva motive pentru care nu am renunța în veci la ea:

  1. Ne Relaxează Și Ne Face Fericiți
   Datorită compușilor ce se găsesc în ciocolată, mai ales în cea neagră, după ce o consumăm ne cuprinde o stare bruscă de euforie. În trecut ciocolata era un puternic afrodisiac, a fost și interzisă într-o perioadă a istoriei. Câteva cubulețe de ciocolată atunci când suntem stresați ne ajută să ne mai relaxăm, ne detensionează. În plus cofeina conținută de ciocolată ne îmbunătățește starea de spirit astfel suntem mai fericiți și mai degajați.

 

  1. Este Bună Pentru Inimă
   Ciocolata conține antioxidanți, lucru ce o face perfectă pentru sănătatea noastră. Grijă mare la calitatea și cantitatea de ciocolată consumată. Ciocolata neagră este ideală, cea cu mult zahăr duce la diabet. Studii recente au arătat că ciocolata, în cantități reduse, ajută la menținerea unei inimii sănătoase.

 

  1. Ne Ajută Să Trăim Mai Mult
   A fost demonstrat științific că ciocolata neagră duce la scăderea colesterolului din organism, îmbunătățește procesarea zahărului din sânge deci are efecte pozitive asupra sănătății noastre.

 

 1. Se Găsește În Ambalaje Drăguțe
  Poate nu este un motiv real, însă de cele mai multe ori ciocolata ce se găsește într-un ambalaj frumos este mult mai cumpărată. Nu este doar strategie de marketing ci și o nevoie umană de a cumpăra lucruri frumoase, astfel suntem mai fericiți.

Dacă sunteți fani ciocolată, aceste motive vă vor determina să o consumați în continuare. Chiar dacă a fost blamată de mulți nutriționiști, ciocolata a demonstrat că nu este doar un deliciu dulce ci și un fel de medicament. Mai special.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *