Categories
Articole

De ce sa consumam mai multa miere de albine

Mierea de albine se bucura de o reputatie buna de foarte mult timp, fiind un produs cat se poate de natural care a fost popular chiar si printre stramosii nostri. Mierea a avut multe intrebuintari in istoria omenirii, de la ritualuri religioase pana a fi folosita ca si tratament pentru anumite afectiuni.

Insa daca atunci nu era stiinta din zilele noastre, nu se poate stii exact cat de bine era folosita mierea pe timpul acela. Dar astazi avem norocul ca traim intr-o societate dezvoltata, asa ca iata cateva beneficii pe care le are mierea de albine:

1. Poate fi folosita pe post de medicament datorita compozitiei sale, penicilina si propolis. Mierea este des utilizata pentru tratarea problemelor de digestie.

2. Mierea reduce mahmureala. Chiar daca pare greu de crezut, fructoza din miere ajuta organismul pentru a scoate cat mai repede alcoolul din sange, astfel reducand mahmureala.

3. Mierea de albine poate fi folosita pe post de indulcitor natural. Zaharul este extrem de daunator, iar consumat in cantitati exagerate ne poate imbolnavi pe termen lung, insa daca suntem amatori de ceaiuri putem renunta la indulcirea acestuia cu zahar in favoarea indulcirii cu miere de albine.

4. Mierea este poate cel mai bun energizant natural, iar unii sportivi profesionisti au renuntat la energizantele traditionale sau la batoane in defavoarea mierii. Aceasta contine in jur de 80% zahar natural, 18% apa, iar ceea ce ramane, acel 2% este reprezentat de catre vitamine si alte minerale. Astfel puteti si voi, de asemenea, sa renuntati la alte alimente energizante si sa consumati mai multa miere de albine.

5. Mierea de albine poate fi folosita si extern, nu doar intern. S-a demonstrat ca propolisul ajuta mult in reducerea iritarii pielii, de aceea este des intalnit in industria farmaceutica si in cea a produselor cosmetice. Daca doriti ceva natural, de asemenea, puteti renunta la cremele cu extract de propolis si puteti aplica direct un strat mic de miere naturala de albine.

6. Nu in ultimul rand, daca aveti probleme cu insomnia, ar fi bine sa consumati putina miere inainte de culcare. Aceasta contine triptofan, un element natural care aduce somnul.