De Ce Să Stai La Hostel?

Hostelul este o unitate de cazare foarte prietenoasa avand de obicei mai multe paturi intr-o singura camera. Hostelurile de foarte buna calitate incep sa prinda si la noi in tara, deseori cei care se ocupa de astfel de locatii fiind turisti pasionati sau calatori deschisi la noi orizonturi culturale, dar si sociale.

 Lumea nu prea stie ce sunt hostelurile. Ideea lor este ca daca vei plati mai putin pe cazare, atunci iti vei permite sa calatoresti mai mult. Cu toate ca hostelurile sunt considerate a fi hoteluri pentru tineri, aceasta definitie este una improprie, varsta necontand pentru a te caza intr-o astfel de unitate.

Majoritatea celor care se cazeaza sunt insa tineri. Nivelurile hostelurilor serioase din tara sunt la acelasi nivel de calitate ca si a celor din afara, poate chiar peste in unele cazuri. Daca tineti foarte mult la intimitate, ar trebui sa cautati cazare in alta parte.

 Exista posibilitatea sa prindeti pe cineva care sforaie in camera, sau poate gasiti calatori nocturni, care deschid lumina in mijlocul noptii. Hostelurile sunt ideale atunci cand organizati o excursie alaturi de niste prieteni. Atunci cand calatoriti singuri si nu doriti sa stati singuri toata ziua, puteti apela oricand la un astfel de loc de cazare.

Atunci cand te cazezi la un hostel, trebuie sa stii ca toate spatiile sunt la comun, atat bucataria, cat si spatiile sanitare. Unele hosteluri mai au si curte cu gratar, dar si alte facilitati. Altele au camere tematice. Cel mai important lucru intr-un hostel este atmosfera prieteneasca, pretul fiind destul de mic. Majoritatea hostelurilor din Romania pun accentul pe relaxarea turistilor. Aici te vei simti ca acasa. Atunci cand esti cazat la un hostel, vei avea bani in plus pentru a te plimba mai mult, acesta fiind scopul final pe care cu siguranta ti-l vei dori sa-l atingi.