De ce te simți obosit după o noapte bună de somn?

Expertii estimeaza ca o buna noapte de somn ar trebui sa dureze intre 7 si 9 ore. Dar este destul de dificil sa precizam ora exacta la care ar trebui sa ne punem in pat. Unii estimeaza ca ar trebui sa ne punem la culcare in jur de ora 9 sau 10. Si totusi, cei care urmeaza ca la carte aceste sfaturi simt totusi, o stare de oboseala de nedescris in cuvinte.

Iata deci care ar putea fi motivele pentru care te simti obosit in ciuda uneo nopti bune de somn..

Diabetul. Diabetul este o boala care se caracterizeaza prin prezenta unui nivel ridicat de zahar in sange. Iar unul din simptomele acestei boli il reprezinta o stare de oboseala intensa. Deci daca te simti mereu obosit, chiar si dupa o noapte buna de somn, poate ca suferi de aceasta boala. Cel mai bine ar fi deci sa mergi la medic.

Apneea somnului. Apneea somnului se caracterizeaza printr-o blocare a cailor respiratorii in timpul somnului deci prin oprirea respiratiei. Atunci cand suferi de aceasta problema, te poti trezi in mijlocul noptii de cate ori se intampla asta, apoi poti adormi din nou la loc. Dar acest fenomen poate sa distruga calitatea somnului si te poti simti obosit intreaga zi mai apoi.

Anemia. Anemia este o maladie ce se caracterizeaza printr-o carenta de globule rosii. Globulele rosii sunt cele care transporta oxigenul in sange. Iar atunci cand corpul este privat de oxigen, nivelul de energie dispare si oboseala se instaleaza.

Hipotiroidia. Hipotiroidia este o infectie a glandei tiroide. Aceasta se afla in zona gatului. O infectie a acestei glande poate inseamna ca exista putini hormoni tiroidieni. Acesti hormoni sunt responsabili si cu energia in corp. Si cum ai un nivel de energie scazut, oboseala incepe si ea sa se resimta. Iata de ce nu te simti odihnit, in ciuda unei nopti bune de somn.

Boala celiaca. Boala celiaca este o maladie ce se declanseaza din cauza unei intolerante la gluten. Siptomele acestei boli sunt diareea, constipatia, balonarile sau starile de oboseala.

Colangita biliara primitiva. Aici este vorba despre o infectie a cailor biliare ale ficatului. Bila este cea care ar trebui sa elimine toate substantele nocive din corp precum toxinele, colesterolul sau celulele sanguine uzate. Dar atunci cand caile sunt uzate, aceste elemente nesanatoase se pot acumula in ficat. Iar starea de oboseala poate sa fie un prim semn al acestei maladii.

Maladia Alzheimer. Maladia Alzheimer este o maladie ce se caracterizeaza prin pierderea memoriei si prin o pierdere grava a capacitatii intelectuale. Somnolenta poate sa fie unul din simptomele acestei boli. Ziua, se poate sa fii somnolent dar nu poti sa dormi din cauza lucurilor pe care le ai de facut sau din cazua ocupatiilor. In acest caz, vei acumula cu siguranta oboseala deci logic te vei simti la fel de obosit chiar si dupa o noapte buna de somn.

Sindromul oboselii cronice. Este caracterizat prin dureri musculare si prin probleme cu somnul. Deci la trezire te vei simti la fel de obosit.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?