Categories
Articole

Dependența De Facebook

Rețelele de socializare ne-au cucerit cu avantajele lor pe majoritatea dintre noi. Fie că ești adolescent sau un om matur care deja știe ce vrea este imposibil să nu ai cont pe cel puțin o rețea de socializare.

Chiar dacă multitudinea de rețele de socializare ne fac curioși să ne facem noi prieteni virtuali, o singură rețea ne-a uimit prim avântul cu care s-a extins în mai puțin de 10 ani. Acela este Facebook-ul, deja arhicunoscut.

Este absolut normal să ai cont pe Facebook, avantajele unui cont acolo sunt destul de multe însă la un moment dat ajungi să devii dependent de Facebook. Dacă următoarele puncte îți descriu activitatea, faci parte din cei pe care Facebook-ul i-a acaparat.

  1. Primul Lucru Pe Care Îl Faci Atunci Când Te Trezești Este Să Îți Verifici Contul De Facebook
   Dacă nu îți poți începe ziua fără să te uiți pe wall-ul de la Facebook, ai deja primul simptom. În mod normal, oamenii nu își pot începe ziua fără cafea sau ceai, nu fără Facebook. Fie că deschizi calculatorul, tableta sau telefonul, nu poți sta liniștit fără să vezi cine sau ce a mai postat.

 

  1. Ai Aplicația Facebook Pe Orice Gadget Pe Care Îl Deții
   Cei de la Facebook au creat aplicații pentru orice sistem de operare posibil. Fie că ai Android, Windows sau iOS, aplicația Facebook este prima pe care o instalezi. Așa s-au gândit și cei care le-au creat, pentru ei este o afacere, pentru tine un mod de viață.

 

  1. Nu Poți Rezista Mai Mult De O Zi Fără Să Postezi Pe Facebook
   Fie că pui o fotografie cu tine sau dai share la tot felul de lucruri, nu poți rezista prea mult fără să ai activitate pe Facebook. Pui fotografii cu orice, selfie-uri, fotografii cu prietenii, mâncarea sau câinele. Nu poți rezista tentației.

 

  1. Citești Presa Și Afli Noutățile Doar De Pe Facebook
   Dai click pe toate acele articole cu senzațional sau WOWw, cu titluri pompoase fără să îți aduci aminte 30 de minute mai târziu ce ai citit. Iar ceea ce se întâmplă în lume afli de pe Facebook.

 

 1. Atunci Când Ieși În Oraș Cu Prietenii, Nu Scoți Capul Din Telefon
  Acest simptom este oarecum diferit de punctul 3 și puțin mai grav. Dacă atunci când prietenii te invită în oraș nu poți rezista fără Facebook și stai toată seara numai cu nasul în telefon, este clar, Facebook-ul ți-a acaparat viața.

Trebuie să iei atitudine, dependența de Facebook este o boală foarte serioasă, nu trebuie să te poată controla o rețea de socializare. Nu trebuie să îți închizi contul ci să ai mai multă grijă ce postezi și cât de des. Este ok să intri odată pe zi dar când numărul depășește 10, ai o problemă cu autocontrolul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *