Descoperă Siena, Toscana

Cei care vizitează Siena pentru prima dată vor fi cu siguranță impresionați de bogăția patrimoniului său artistic și de frumusețea orașului vechi, de altfel declarat Patrimoniul mondial al Umanității de UNESCO.

Descoperirea vestigiilor civilizației etrusce din vechiul oraș ne determină să credem că orașul Siena a fost fondat de către etrușci. Or, dacă Siena reprezenta deja o intersecție comercială importantă în epoca romană, Siena își consolidează importanța în epoca romană rivalizând cu Florența și dominând partea de nord a Toscanei. Aceste două orașe își dispută încă teritoriul Chianti care, în afară de faptul că posedă bogății naturale inestimabile și oeno-gastronomice, adăpostește castele medievale încântătoare. Însă adevărata bijuterie a orașului este zona San Gimignano – un orășel cu turnuri – al cărei splendori medievale rivalizează cu alte orașe din Chianti.

În partea de sud a orașului Sienna, Valea Orcia a fost înscrisă în patrimoniul mondial al Umanității de UNESCO datorită cadrului său natural, artistic și cultural. De fapt, această vale constituie un exemplu excelent al felului în care un peisaj natural a fost redesenat în epoca Renașterii, creând o imagine estetică plăcută.

Piazza del Campo adăpostește Catedrala din Siena și Domul acoperit de o cantitate impresionantă de marmură. Interiorul este de o frumusețe spectaculoasă, pavajul în special, unic în genul său. În fața Domului se află fostul spital Santa Maria della Scala transformat într-un complex muzeal în care putem admira comorile Muzeului Național de Arheologie precum și subteranele misterioase.

La doi pași de Piazza del Campo, Piazza del Mercato era principalul loc din oraș în care se comercializau vitele. Deoarece Siena este un oraș de dimensiuni mici se poate vizita în câteva ore. Rătăcind pe străduțele orașului vei descoperi frumoasa Piazza Salimbeni și vei putea admira eleganta Via di Citta. Dacă te afli în Siena trebuie să decoperi neapărat colecția privată a prestigiosului Palat Chigi-Saracini.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?