Categories
Articole

Despre Hackeri Și Rețele Wi-Fi

In perioada vacantelor, dar chiar si in timpul serviciului, atunci cand te bucuri de o pauza binemeritata, ai tendinta de a intra pe net. Nimic grav pana aici, cu toate ca aceasta tendinta ne face sa uitam de faptul ca suntem mereu expusi hackerilor din nurul nostru. Cele mai expuse sunt device-urile care se conecteaza la retele de Wi-Fi publice.

Potrivit specialistilor de la BitDefender, cele mai expuse persoane sunt cele care prefera sa se conecteze la un Wi-Fi public atunci cand stau pe net. Aceste persoane, mereu in cautare de internet, uita de faptul ca sunt foarte expuse atunci cand aleg un Wi-Fi Public.

Dorind sa evite costurile suplimentare cand vine vorba de factura la mobil, acestia apeleaza la internetul public pentru a-si satisface nevoile de a sta pe net. Contrar tuturor asteptarilor, o conexiune la un Wi-Fi public, ar putea fi o problema foarte mare pentru numeroase persoane.

Desi par inofensive, aceste retele publice pot duce in final la patrunderea un hacker pe device-ul vostru, care va poate afla cu usurinta datele conturilor, sau mai rau datele private personale, pe care, multi dintre noi preferam sa le postam pe internet.

Exista o multime de locuri in care ar trebui evitata folosirea internetului Wi-Fi. Printre aceste locuri se numara aeroporturile. Acestea sunt expuse pentru ca sunt tranzitate de foarte multe persoane, lucru care face de mutle ori imposibila detectarea unui hacker.

Un alt loc destu lde periculos pentru conectare este Wi-Fi-ul hotelurilor. Este de preferat ca aceste Wi-Fi-uri sa fie securizate cu nume si parola, astfel incat posibilitatea ca un hacker sa patrunda in device-ul vostru sa fie mult diminuata.

Alte locuri de evitat Wi-Fi-ul este reprezentat de mijloacele de transport in comun. Tentatia de a va conecta la o retea de Wi-fi in aceste zone este una destul de mare, iar multe persoane uita de securitate atunci cand o fac.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *