Categories
Articole

Despre Retenția De Apă

Retenția de apă este o problemă care ne afectează atât sănătatea cât și aspectul fizic ori confortul de zi cu zi. Aceasta reprezintă o acumulare de lichid la nivelul țesuturilor, în cavități sau în sistemul circulator. Anumite zone ale corpului, precum mâinele sau picioarele, se pot umfla, lucru care ne deranjează într-o oarecare măsură pentru că ne deplasăm mai greu decât de obicei și facem unele lucruri cu o dificultate mai mare.

O persoană sănătoasă poate îndepărta retenția de apă foarte simplu, prin respectarea anumitor reguli alimentare sau de conduită. În primul rând trebuie eliminat excesul de sare, care în combinație cu nehidratarea duce la această retenție. Corpul se vede nevoit să rețina puțina apa pe care o primește organismul pentru a dilua sarea, făcând rezerve.

Lipsa vitaminei B6 poate fi o altă cauză a apariției retenției de apă. Din acest motiv este indicat să consumăm alimente bogate în această vitamină. Suplimentele alimentare nu sunt o soluție. Conțin vitamina B6 bananele, tonul ori semințele de floarea soarelui.

Dezhidratarea este o altă cauza frecventa a retenției. Desi poate părea absurd, atunci când vrem să scăpăm de ”stocurile de apă” trebuie să consumăm tot mai multe lichide, inclusiv apă. Explicația este destul de simplă și este similară cu cea de la consumul sării în exces. Organismul reține apa exact atunci când nu îi dăm lichide suficiente, în mod repetat. Putem spune că vorbim de o reacție de supraviețuire.

Alte cauze ale retenției pot fi consumul alimentelor procesate, lipsa magneziului sau lipsa potasiului. Până acum am enumerat doar cauzele retenției de apă pentru că astfel soluțiile combaterii acesteia sunt foarte simplu de găsit – dându-i corpului ce are nevoie sau diminuând ce are în exces. Magneziul poate fi găsit în nuci, mazăre, spanac, fructe uscate dar și în alte fructe și legume de culoare verde.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *