Categories
Articole

Diferența Dintre Original Și Copie

Fie că vorbim despre o pereche de ochelari de soare pe care ți-o doreai de mult, de o piesă de îmbrăcăminte care pur și simplu este cu mult peste bugetul tău sau de acei pantofi de designer super scumpi, ni le dorim cu toate că nu ni le permitem. Soluția, mergem în acele magazine sau târguri care au chilipiruri.

Dacă la o primă vedere este o soluție inteligentă ce s-ar putea să meargă, există posibilitatea de a ne trezi cu o piesă falsă, o copie ieftină a originalului. Acestea sunt principalele diferențe ce vor dezvălui copia:

Atenție La Detalii

O piesă originală are detalii foarte bine lucrate, o copie nu pune preț pe detalii ci doar pe imaginea de ansamblu. Dacă vă uitați cu atenție la o geantă originală veți observa migala cu care sunt lucrate detaliile, cusăturile se îmbină perfect, iar detaliile metalice sunt perfect strălucitoare.

O copie va avea cusături neglijente iar locul unde s-au asamblat piesele este evident datorită neatenției cu care a fost lucrată. De altfel de ce ar fi de calitate când prețul este atât de mic. În cazul unei perechi de ochelari, fiți atenți la rame sau modul în care a fost vopsit. Hainele sunt puțin mai greu de deosebit dar nu imposibil. La sacouri diferența este mai evidentă.

Prețul Prea Mic

Dacă este prea frumos ca să fie adevărat, nici nu poate fi adevărat. Prețul chiar și în cazul unui chilipir nu poate fi 5% din prețul original, ar fi prea de tot. Acesta ar fi primul aspect care să vă îngrijoreze.

Astfel dacă vă doriți o piesă de la o anumită firmă nu vă cumpărați o copie doar pentru că este la un preț WOW, mai bine alegeți o piesă de la o firmă ce oferă calitate dar la un preț mult mai mic. Mall-urile abundă de astfel de magazine, și au reduceri în fiecare sezon.

Firma Respectivă Nu Are Reprezentanță În Țara Noastră

S-a întâmplat de foarte multe ori să vrei o piesă de prin reviste fără să te documentezi în prealabil dacă firma respectivă are magazine deschise în această țară. Sunt site-uri ce îți vând un produs “original” proaspăt adus din Italia sau Franța, acestea sunt în cele mai multe cazuri copii.

Dacă doriți să faceți cumpărături online, interesați-vă de calitatea site-ului acela sau dacă este chiar cel original. Sunt foarte multe site-uri de calitate ce vând produse originale la prețuri mici însă acelea nu vă invadează căsuța de spam și nici nu descriu produsul ca proaspăt adus din altă țara. În plus uitați-vă la comentariile celorlalți cumpărători, sunt mult mai relevante decât orice descriere a site-ului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *