Categories
Articole

Echitația Și Copilul Tău

Atunci când este mic copilul trebuie lăsat să își dezvolte aptitudinile și îndemânarea în domeniile care lui îi fac plăcere, însă dacă ești părinte ști cât de important este un sport în viața celui mic. O astfel de activitatea îl ajută să se dezvolte armonios și îi întărește încrederea în sine.

Pe lângă sporturile deja celebre precum dansul sportiv, fotbalul sau înotul își face loc și în țara noastră echitația, un sport nobil cu multe beneficii asupra sănătății copilului nostru. Iată câteva motive pentru care ar trebui să îți înscrii copilul la astfel de cursuri.

Dacă credeați că acest sport este numai pentru persoanele cu foarte mulți bani vă înșelați, echitația nu este atât de scumpă și nici măcar nu este un sport periculos.

Cel mic va învăța ce înseamnă încrederea. Odată deprins acest sport încrederea celui mic în propriile forțe va crește. Copilul va realiza că acum poate face lucruri noi, interesante în echipă cu un animal blând și înțelegător.

Caii sunt printre cele mai loiale animale. Curajul în forțele proprii va venii și în momentul în care îi vei spune că el reușește să facă un lucru ce pe foarte mulți adulți îi înspăimântă sau nu au curaj.

Va descoperii cât de ușor este să realizezi o legătură cu un animal și ce bun prieten îți poate devenii acesta. Chiar dacă vă este acum teamă de accidentare aflați că echitația nu este un sport periculos, se poate accidenta mult mai ușor la fotbal decât practicând acest sport.

Va crește armonios și în deplină siguranță. Echitația disciplinează pentru că doar respectând niște reguli clare și puțin stricte va reușii să stăpânească sportul acesta, iar această disciplină se va răsfrânge și asupra celorlalte activități întreprinse de micuț.

Aflându-se la o vârstă fragilă când corpul lui se dezvoltă este cu atât mai important să facă un sport ce îl ajută în acest sens, iar echitația dezvoltă corpul armonios și fără vreun risc.

Când va crește va realiza cât de bine ia prins acest sport, poate că acum o face în joacă sau pentru că i se pare amuzant, însă pe viitor va realiza că a câștigat prieteni loiali și că l-a dezvoltat pe mai multe planuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *