Geneva, cel mai zen oraș din Europa

Lumini multicolore, străduțe pitorești pavate și pacuri ideale pentru un picnic: în Geneva turiștii vor avea parte de un sejur memorabil. Situat în apropiere de granița cu Franța, la malul celui mai mare lacuri din Alpi, orașul Geneva adăpostește sediul Națiunilor Unite precum și numeroase cafenele simpatice și magazine șic.

Jet d’eau reprezintă simbolul orașului, unul din cele mai importante obiective turistice ale orașului. O fântână de apă pompată la 140 de metri înălțime, mai înaltă decât al doilea etaj al Turnului Eiffel. Cam greu să ratezi acest obiectiv turistic deoarece este vizibil de la câțiva kilometri distanță. Fă o plimbare de-a lungul lacului iar, dacă nu își este teamă să te uzi, aventurează-te pe chei pentru a vedea jetul de apă de aproape.

Vechiul oraș. Străzile sinuoase care parcurg colinele vechiului oraș al orașului Geneva reprezintă locul ideal de a face o incursiune în istorie. Vizitează piața Bourg du Four după care explorează mulțimea de străzi care adăpostesc un număr mare de baruri în care te poți opri dacă ai obosit precum fermecătorul Cafe du Bourg du Four care dispune de o terasa frumoasă. Locul ideal în care poți degusta un pahar cu vin.

Catedrala Saint-Pierre se află în centrul orașului. O catedrală gotică ce a fost construită în secolul XI d.CH și a cărei fațade neoclasice a fost adăugată în cursul secolului al XVIII-lea. Intrarea în acest edificiu este gratuită.

Muzeul Barbier-Mueller este situat în centrul orașului, vis-a-vis de casa celebrului reformator protestant Jean Calvin. Acesta adăpostește o colecție remarcabilă de opere de artă provenind de la triburile și civilizațiile insulelor din Pacific, din America de Sud și Africa. Cea mai mare colecție de acest gen din lume.

O călătorie în Genva nu este considerată completă fără vizitarea Cartierului General al Națiunilor Unite, un complex ce se poate vizita doar cu un ghid însoțitor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *