Categories
Articole

iPhone Amprentează Și Pozează Automat Infractorii

O noua inovatie ar putea tine hotii la distanta, atunci cand isi doresc sa puna mana pe cele mai noi iPhone. Cei de la Apple au in gand un plan de a amprenta si poza automat persoanele care doresc sa acceseze telefonl mobil intr-un mod neautorizat.

Furtul de telefoane iPhone este destul de ridicat, iar in perioada imediat urmatoare ar putea deveni un lucru si mai riscant. Apple are in vedere posibilitatea de a introduce amprentarea automata a persoanelor care doresc sa deblocheze un iPhone de mai mutle ori, fara a avea succes.

Datele obtinute impreuna cu poza presupusului infractor vor fi stocate intr-un server aflat la distanta, iar toate datele de localizare a telefonului vor fi si ele disponibile posesorului telefonului si mai apoi autoritatilor, deoarece vor fi si ele stocate.

O aplicatie brevet ar putea veni in ajutorul utilizatorului pentru ca ar putea prelua date suplimentare despre infractor. Un alt lucru pe care un utilizator l-ar pueta face cand vine vorba despre un iPhone furat este sa stearga toate datele de pe el de la distanta si de a bloca dispozitivul, astfel incat infractorul sa nu aiba acces la nimic din telefon.

Acest brevet presupune si faptul ca utilizatorul va fi limitat cand vine vorba despre securitate. Pe langa protectia pe care o va asigura acest brevet, va mai stoca si diverse informatii despre utilizatorul telefonului, iar datele pastrate ar putea fi trimise catre un server Apple pentru a fi evaluate suplimentar.

Tehnologia de inteligenta artificiala ar putea interveni aici si anume sa decida daca anumite date trebuie sau nu pastrate, astfel incat siguranat utilizatorului sa nu fie afectata. Faptul ca Apple ar putea avea la indemana numeroase date despre utilizatorii sai ne face sa ne gandim la faptul ca este o bariera mica intre spionaj si ajutor pentru protejarea datelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *