Categories
Articole

La Coloseumul Din Roma

Daca esti pasionat de cultura si de civilizatiile antice, Roma este un „must see” pe care nu va trebui sa-l ratezi. Fiind un oras al zeilor, gladiatorilor si a pizzei cu cel mai crocant blat, Roma este o destinatie ideala de vacanta ce nu ar trebui ratata.

Primul loc pe care va trebui sa-l vizitezi cand ajungi in Roma sunt stradutele romane din centrul istoric. Trebuie sa ai in vedere ca apa si incaltarile comode sa nu-ti lipseasca. Forul Roman, Palatinul si Coloseumul sunt zonele de care cu siguranta te vei bucura atunci cand vei ajunge in zona. Aceste obiective turistice sunt muzee in aer liber ce pot fi vizitate de turisti, atunci cand acestia ajung in zona.

Coloseumul este cea mai reprezentativa cladire a Romei, avand capacitatea de 70.000 de oameni. Acesta este locul in care nobilimea oferea publicului diverse distractii cum ar fi luptele intre gladiatori si sacrificiile umane.

Alt loc de vizitat in Roma este Piazza Venezzia. Orice autobuz care ajunge in zona te va trece prin aceasta piata.

Pantheonul, initial un templu pagan, s-a pastrat dealungul timpului, iar azi fiind un loc destul de vizitat in Roma.

Un alt loc pe care nu va trebui sa-l ratati este o vizita la Vatican. Muzeul Vaticanului este un centru universal, in care te vor astepta unele dintre cele mai importante opere semnate de Caravaggio, Michelangelo, Botticelli si da Vinci. O vizita aici nu costa nici un ban, daca te decizi sa o faci in ultima Duminica a lunii. Muzeul se termina cu Capela Sixtina.

Piata Sfantului Petru emana o energie speciala, in ciuda dimensiunilor sale uriase, acesta este locul in care te vei putea bucura de numeroasele creatii ale celor mai celebri sculptori din lume. Vei putea admira Pieta lui Michelangelo si Altarul Papal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *