Categories
Articole

Legătura Dintre Sport Și Fericire

Facem aproape orice pentru a avea un stil de viață sănătos, mâncăm numai alimente bio, bem cei doi litri de apă pe zi, ne detoxifiem organismul odată la câteva luni însă uităm că pentru o viață sănătoasă avem nevoie de sport și mișcare. Este ocolit cu un motiv, sportul necesită timp și voință. Deși pare greu, nu este nici pe departe, sportul poate fi plăcut. În timp veți descoperii că sportul ne face fericiți, din mai multe motive. Iată de ce trebuie inclus în viața noastră:

Sportul Ne Poate Aduce Succesul

Dacă ai un program zilnic încărcat și crezi că nu mai ai timp suficient pentru a face mișcare, iată un motiv să te apuci de un sport. Sportul ne face mai inteligenți. Datorită faptului că celulele nervoase sunt mai bine oxigenate, creierul nostru funcționează mai bine. Ideile ne vin mai repede și gândim mult mai ușor. Cele mai bune idei ne pot venii atunci când alergăm prin parc sau când facem exerciții la sală. Nu se știe niciodată de unde ne vine acea sclipire de geniu din care putem pune bazele unei afaceri profitabile.

Mișcarea Te Ajută Să Slăbești Sănătos

Ai auzit asta de prea multe ori încât a devenit un clișeu. Înainte de toate trebuie să ști că acesta este adevărul, doar prin sport putem pierde în greutate fără a exista repercusiuni. Dacă ai început o dietă, ar fi indicat să o combini cu puțină mișcare. Prin sport, țesutul adipos dispare iar mușchii se mențin sănătoși. Astfel arăți mai bine, te simți mai bine iar semnele timpului vor trece pe lângă tine, fără să te afecteze. În plus este de la sine înțeles că sportul ține la distanță bolile cardiovasculare sau că menține sănătos sistemul osos.

Fericirea Din Sport Se Naște

Atunci când faci mișcare organismul tău eliberează endorfine. Endorfinele sunt acele substanțe care odată eliberate în organism ne fac să fim euforici și fericiți. Până și o scurtă plimbare prin parc te face mult mai relaxat și fericit decât dacă stai două ore cu telecomanda în mână. Iar după ce ai aflat că vei slăbi, vei gândi mai repede sau că vei ține o sumedenie de boli la distanță chiar ai motive să fi fericit. Și toate acestea doar făcând puțin sport zilnic. Acum pare ușor, nu?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *