Locuri frumoase de vizitat la Napoli

Odinioară o prosperă colonie greacă, mai apoi romană, Napoli este în prezent un oraș cu aspect decrepit, un oraș aglomerat și sărac. Insă, în ciuda acestui fapt, Napoli este un oraș animat și interesant de descoperit deoarece adăpostește o mulțime de comori arhitecturale, istorice și culinare. In plus, ruinele orașului Pompei sunt situate la doar 20 de kilometri distanță, poși face o mulțime de excursii spre insulele din jur sau să te relaxezi într-una din stațiunile balneare situate pe coasta amalfitană.

Galeria Umberto I este o galerie înaltă, construită în 1887, reconstruită în totalitate după distrugerea sa, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Domul său de sticlă este vizibil de la castelul Nuovo. Intrarea este gratuită.

Pompei și Herculanum. Accesibile cu ușurință din Napoli, siturile arheologice Pompei și Herculanum te vor ajuta să descoperi ruinele unui vechi oraș roman, distrus în totalitate în urma erupției Vezuviului în 79. Chiar și după 2000 de ani, ruinele încă sunt conservate.

Vizitează rețeaua subterană. Situată sub centrul istoric din Napoli, rețeaua subterană și vechile galerii formează o rețea de aproximativ 80 de kilometri lungime. Cu ajutorul acestora poți afla mai multe lucruri cu privire la originile istorice ale orașului Napoli.

Vizitează muzeul arheologic. Una din cele mai importante colecții de obiecte de artă din lume se află în interiorul muzeului arheologic din Napoli care adăpostește mozaicuri și sculpturi monumentale din fostul oraș Pompei și din împrejurimi.

Vizitează insulele. Din portul Napoli se pot vizita mai multe insule cu ajutorul feribotului. Celebra Capri și insula vecina Ischia sunt cele mai vizitate.

Centrul istoric din Napoli este extrem de compact și ușor de vizitat la pas, traversând străduțele înguste, tipice ale orașului pentru a merge să vizitezi superbele biserici. Nu trebuie să ratezi Domul și statuia Mântuitorului din capela Sansevero.

Un comentariu la „Locuri frumoase de vizitat la Napoli

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.