Categories
Articole

Locuri Răcoroase Din România

Caldura te poate determina sa ai in vedere niste destinatii mai selecte pentru o eventuala vacanta. Dar ce faci daca vrei sa alegi un loc pentru a te racori, iar daca se poate un loc mai aproape de casa? Exista cateva astfel de locuri in Romania.

 In Corund din Harghita, Tinovul Fantana Brazilor este un loc ideal pentru a te bucura de o vacanta mai racoroasa. Era o vreme cand ghetarii stapaneau Nordul Europei. Avem chiar si azi cateva relicte care amintesc de acest lucru. In Romania, unul dintre aceste locuri este Tinovul Fantana Brazilor.

Un alt loc in care sa te bucuri de racoare sunt Baile Herculane. Cascada Vanturatoarea si satele la care se urca pe scari, sunt niste locuri de neuitat. Peisajul este foarte frumos, iar urcarea este spectaculoasa.

Balea Lac si traseele dimprejur sunt alte locuri unde au ajuns multi. Peisaju lde aici este minunat. Un alt loc deosebit sunt Cheile Nerei. Acestea sunt considerate a fi cele mai frumoase chei din Romania, aflandu-se in sud-vestul tarii.

Cascadele frumaose, precum si cararile stancoase, dar si tunelurile sapate in urma cu cateva sute de ani te fac sa te bucuri de un peisaj unic si deosebit. Cascada Cailor din Borsa este un loc in care vei putea admira un peisaj unic, iar altitudinea la care se afla aceasta cascada, o face sa fie un loc ideal pentru a te bucura mereu de racoare.

La Cascada Pestera din Vadu Crisului veti putea ajunge cu o masina mica, avand foarte putin de mers pe jos. Aici veti putea vedea un peisaj deosebit si va veti putea bucura de racoare. Pestera Ialomitei este un loc spectaculos, aceasta fiind recent modernizata. Sfinxul si Babele, dar si Crucea Craimanului nu ar trebui ratate, avand in vedere ca se poate ajunge destul de usor la ele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *