Categories
Articole

Lucruri mai putin stiute despre tigari

Este prea binecunoscut faptul ca tigarile si dependenta de tutun dauneaza grav organismului nostru, insa cu siguranta nu stim exact ce se afla in interiorul foitei tigarilor. Chiar daca zilnic se fumeaza milioane de tigari, foarte putini cunosc cu adevarat ce se ascunde in tigarile pe care le fumam zilnic. Daca esti fumator acest articol cu siguranta iti va fi util in luarea deciziei de a te lasa de fumat.

1. La momentul actual tigarile contin aproximativ 4000 de ingrediente, iar prin procesul de ardere, la final, reies alti 200 de compusi chimici care afecteaza in mod direct plamanii.

2. Tigarile contin monoxid de carbon, arsenic, plumb, iar daca asta nu era indeajuns, ele mai contin si alte 43 de substante care au fost declarate de catre medici ca fiind cancerigene

3. Diabeticii ar trebui sa se fereasca de fumat, pe langa efectele adverse pe care le aduce fumul de tigara, acestea contin si pana la 20% zahar.

4. Nicotina rezultata din tigari ajunge la creier in mai putin de 10 secunde, iar substanta se va regasi in fiecare parte a corpului nostru. Este total contraindicat ca femeile insarcinate sau care alapteaza sa fumeze, mai ales ca nicotina va intra chiar si in compozitia laptelui matern.

5. Fumatorii, statistic vorbind, au o speranta de viata mai mica cu 14 ani fata de un nefumator.

6. In Statele Unite, unul din patru decese este cauzat datorita consumului de tigari.

7. Conform cercetarilor, tigarile ofera cel mai interesant efect placebo. Acesta datorita faptului ca tigarile au un efect diferit de la individ la individ. Pe unii tigarile ii relaxeaza, pe altii ii energizeaza, pe altii ii fac sa devina mai concentrati, iar toate acestea sunt datorita efectului placebo.

8. Prin legea care interzice consumul de tigari in spatile publice, proprietarii de cluburi si pub-uri au spus ca au scazut numarul de persoane care le trec pragul, iar in consecinta, le intra si mai putini bani in buzunar.

Daca nu te intereseaza neaparat de banii patronilor de cluburi, ar trebui sa fi mai interesat de sanatatea ta, asa ca daca esti fumator, lucrurile de mai sus ar trebui sa te faca sa pui un accent mai mare pe sanatate si in general pe un stil de viata mai sanatos.