Madame Claude (2021), biografia celei mai celebre matroane

Disponibil pe Netflix, Madame Claude este un portret foarte reusit al uneia din cele mai celebre matroane din istorie.

Mai multi realizatori au incercat deja sa descrie viata sulfuroasa a acestei femei, una din cele mai celebre matroane din anii ’70. Insa, referinta ramane filmul lui Just Jaeckin, filmat in anul 1977 cu Francoise Fabian. De data aceasta, Sylvie Verheyde este interesata de viata acestei femei controversate. Rolul principal il are actrita Karole Rocher, o alegere mai mult decat perfecta.

Reusita filmului Madame Claude (2021) consta in estetismul sau si capacitatea de retranscrie decorul unei epoci. Filmul, initial prevazut pentru a fi lansat la cinema, este momentan disponibil pe Netflix si travereseaza cu eleganta ultimii 50 de ani de viata ai acestei femei ambivalente. Insa, abordeaza in special debutul caderii sale si dificultatile intampinate. Atunci cand filmul incepe, Madame Claude nu mai este Fernande Grudet de mai multa vreme. Chiar daca vechiul sau sustinator, gangsterul Jo Attia se incapataneaza sa o numeasca asa. Prieteni buni, continua sa se ajute unul pe altul, sa se sustina in absolut orice. Insa, are inca puterea de a-i aminti ca nu trebuie sa uite de unde vine si cate ii datoreaza.

In vremurile bune, a condus cu o mana de fier numai putin de 200 de call girls pe care ea insasi le recruteaza, le testeaza, le formeaza, le educa si le manipuleaza.

Filmul ne arata foarte bine jocul periculos pe care il practica Madame Claude de mai multi ani. In plus, incepe un joc periculos si cu jocurile secrete, lasandu-i pe membri sa ii foloseasca fetele. Claude este banuita, datorita prezentei sale si anturajului din care face parte ca a fost implicata in asasinatul lui Stevan Markovic. Un caz care devine unul din cele mai mari scandaluri ale vremii. Insa, Sylvie Verheyde descrie la fel de perfect si defectele acestei femei din momentul in care le permite a doua persoane sa intre in viata sa…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.